Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U posljednjoj ovogodišnjoj Emisiji za selo i poljoprivredu 8:05 čut ćete najboljeg mladog poljoprivrednika Zvonimira Kalića, svjetski poznatog proizvođača maslinovih ulja Sandija Chiavalona, nagrađivanoga plešivičkog vinara Franju Kolarića, doktora Emina Teskeredžića i kolegu novinara Vjeku Hudolina. Doktor Marko Maričević govori o zadnjim rokovima sjetve ozimih strnih žitarica, a u velikom intervjuu predstavljamo rezultate doktorske disertacije Rade Bobanovića o ruralnom razvoju Hrvatske.Preslušavanje Božićnih broj 1. singlova tj. pjesama koje su u tjednu uoči Božića postale ili ostale broj 1. top ljestvice u Velikoj Britaniji, i tako osvojile vrh u tom, za britansku glazbenu industriju, najprestižnijem tjednu u godini, zaključit ćemo u emisiji S obje strane Atlantika od 13:10. U protekle tri emisije mogli ste čuti dio uspješnica iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali i dio onih iz 2000-ih kojima je uspjelo biti na vrhu za vrijeme Božića. Donosimo vam izbor pjesama iz posljednja dva desetljeća prošloga stoljeća, ali i jednu iz ovog novog milenija, koju smo posebno ostavili za danas.

Jazzy Glazba s potpisom od 14:05 ove nedjelje donosi francuski projekt posvećen Velikoj svećenici soula - Nini Simone!

Sopransiticu Viktoriju Đurđek slušat ćete u emisiji Od portreta do portreta od 18:05.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo neke već gotovo zaboravljene božićne pjesme i kolede s albuma Svjetlo božićne noći u izvedbi Folklorne družine "Vuga" iz Karlovca i u obradi Branka i Ivice Ivankovića.

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Gordane Lukačić Anđeo i marmelada.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop.Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošloga stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Uz prvu obljetnicu smrti svjetski glasovitoga njemačkog tenora i dirigenta Petera Schreiera, u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati čut ćemo njegovu majstorsku izvedbu Schubertova ciklusa Lijepa mlinarica D. 795, a u drugom dijelu emisije u cijelosti donosimo uzornu izvedbu Händelovog oratorija Mesija, koji su pod ravnanjem maestra Chritophera Hogwooda 1979. godine snimili prvorazredni vokalni solisti te Katedralni zbor Kristove crkve u Oxfordu i londonski instrumentalni ansambl Akademija za staru glazbu.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Radnja drame Hladni rat smještena je u Poljsku i Francusku tijekom hladnog rata, od kasnih 1940-ih do 1960-ih. Priča prati dirigenta koji otkriva mladu pjevačicu te njihovu ljubavnu priču tijekom niza godina. Film redatelja Paweła Pawlikowskog prikazujemo u 21:10.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.