Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana, a od 11 prijenos konferencije za medije Stožera civilne zaštite. 

O aktualnim političkim temama u Oporbenom zarezu od 15:30 govorit će supredsjednica stranke Centar Marijana Puljak


Foto: Dario Njavro za HRT

U najavi emisije Pomorska večer koja se ovoga ponedjeljka kao posljednja u ovoj godini emitira iz Splitskog studija u 20:15 izdvajamo: U retrospektivi proći ćemo kroz najvažnije događaje u našem pomorstvu ove godine. Koronakriza ostavila je najveći trag. Čut ćemo još iskustava pomoraca koji su plovili duže, ali i koji su ostali bez posla. Naputak za obračun poreza je stigao, početkom iduće godine stižu potvrde o navigaciji, država je ispunila obećanje prema onima koji silom krize nisu ostvarili 183 dana u plovidbi.Čut ćemo savjete kako valja ploviti po magli, novosti iz svijeta pomorstva, ali i što je novoga u radu splitskog Instituta za oceanografiju i druge zanimljivosti u posljednjoj Pomorskoj večeri u 2020.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisiji Tradicijska glazba od 19 sati slušamo božićne i novogodišnje pjesme i glazbu iz cijele Europe koju su nam kao svoj prilog poslale radijske postaje, članice Europske radijske unije.U današnjoj epizodi emisije Diagnosis od 22:03 slušamo ogled Davora Dijanovića "Neohladnoratovski odnosi velikih sila i (post)pandemijski svijet", u kojemu autor razmatra geopolitička gibanja u trokutu SAD-Rusija-Kina uoči i za vrijeme globalne pandemije, anticipirajući i razvoj zbivanja u postpandemijskome svijetu.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

U 20:05 prikazujemo 1. epizodu serije Gruntovčani. Serija nas uvodi u svijet podravskog sela u kojem raslojavanje uvjetovano društveno-gospodarskim prilikama dovodi do brojnih egzistencijalnih problema njegovih stanovnika. Blagim humorom koji često prikriva gorčinu nižu se vjerodostojni likovi i situacije u kojima autor Mladen Kerstner na sebi svojstven način ponire u dušu podravskog čovjeka.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.