Kruh, mlijeko i Novi list - 120 godina istine

 Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 2. siječnja u 15:12 na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) premijerno prikazuje dokumentarni film ""Kruh, mlijeko i Novi list - 120 godina istine".

 Prije 120 godina u Rijeci je 2. siječnja 1902. godine Frano Supilo osnovao „Novi list“, jednu od prvih modernih novina u Hrvatskoj koja je u vrlo kratkom vremenu postala pojam u Primorju i na Kvarneru, ali i u čitavoj Hrvatskoj. Od Supila današnje riječke novine i dalje baštine ime, ali i ideal poštenog i neovisnog novinarstva uz slogan "Samo istina". O tome što znači ta novina govori podatak da se u dućanu pita – kruh, mlijeko i „Novi list“.

e" govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti jedne od najdugovječnijih novina u Hrvatskoj, te ističe one odrednice koje ga već 120 godina svrstavaju u sam vrh relevantnog izdavaštva: brzo prenošenje svjetskih i lokalnih događanja svojim čitateljima, suvremeni pristup obradi informacija, grafička izvrsnost, odabir relevantnih i zanimljivih tema - te samo istina.

Scenarist i redatelj: Vladimir Brnardić
Snimatelji: Hrvoje Franjić, Sanjin Stanić
Montažer: Sanjin Stanić
Glazba: Mihael Kosec
Producent: Marko Kaić