Duško Ćurlić uoči i u povodu novogodišnje A-strane, s kojom će gledatelji HTV-1 ući u novu 2021.

U silvestarskoj noći gledatelji HRT-a dočekat će ponoć pod vedrim nebom. Zbog epidemioloških mjera prepun Studio 10 zamijenili smo čarobnom livadom pred zgradom HRT-a. Bilo je hladno, za ruke i noge, crvenili su se i nosevi i obrazi što nije neobično na temperaturi -5 ali bilo je raspjevano.


Dočekajte Novu godinu uz HRT! 
A strana - novogodišnje izdanje

- ...kažu da je glazba lijek, da je treba uzimati u što većim dozama. Možete je uživati sami, možete i u dobrome društvu. Važno je samo da glazba nikada ne stane.E pa, dobro društvo "A strane", našlo se pred specifičnim izazovom, u ova vremena koja nas pritišću lošim vijestima i lošim okolnostima za sve, kako uvesti gledatelje u Novu 2021. Odlučili smo kompilirati neke uspješne nastupe prošlih dočeka i naravno dati još nešto novoga. Zbog svima dobro znanih epidemioloških uvjeta snimali smo vani, ispred televizije, u našem zamišljenom svijetu svjetla. Najave, čestitke, gostovanja, nekoliko glazbenih brojeva.... Naravno bila je to najhladnija večer ove godine (drugo jutro je pao snijeg), ali kad imate ovakvu ekipu, kad imate volju onda nije nemoguće i u tome naći radost...Veselili smo se iskreno i nadam se da ćete to prepoznat, možda zapjevati ili zaplesati ispred svojih ekrana. Usput, snimio sam mnoge novogodišnje programe, ali ovo je prvi u kaputu, šalu i rukavicama, rekao nam je Duško Ćurlić.

U ponoć su izostali zagrljali, poljupci ali ne i najljepše želje. Uz mlade pjevače, bend „A strane“ te brojne glazbenike odlučili smo se prisjetiti samo dobrih stvari: dobre glazbe, prijatelja i veselja.

Zato smo pozvali mlade pjevače A strane, bend A strane i drage prijatelje koji su s nama bili na dočecima prije dvije, tri godine kako bi svim našim gledateljima poručili kako će ovo vrijeme neizvjesnosti brzo proći i kako ćemo se uskoro okupiti i ponovno napraviti tulum za pamćenje.

Iz Splita najljepše želje poslali su nam Zorica Kondža, Petar Grašo, Goran Karan i Giuliano.Tony Cetinski
prisjetio se svoje pjesme „Opet si pobijedila“ i poručio da ćemo pobijediti i sve ovo što nam je 2020. nažalost donijela. Marko Tolja priznao je kako jedva čeka družiti se sa svojom publikom, onako kao nekad. Boris Novković svoju čestitku nam je poslao iz Rovinja, a Mia Dimšić nam je poslala poruku kako se nikada nesmijemo predati. Sjećanja na doček prije tri godine s nama su podijelile Iva Šulentić i Barbara Kolar. Neno Belan iz Rijeke nazdravio je ovoj boljoj 2021. Poruke optimizma svim gledateljima uputile su i Nina Badrić, Danijela Martinović, Severina i Ivan Dečak. Kakva bi to novogodišnja A strana bila bez naše dive Gabi Novak koja je sve gledatelje podsjetila koliko je važna nada da dolazi jedna bolja godina, 2021. kojoj je nekoliko minuta nakon ponoći nazdravio Drago Diklić i naši voditelji Ivan Vukušić i Duško Ćurlić.

Uz prisjećanja kako je bilo rasplesano i raspjevano na dočecima prije dvije, tri godine Duško i Ivan su nam zaželjeli sve ono čega nas je ova godina na odlasku nažalost lišila: druženje, blizinu i zagrljaje. I da budemo zajedno!

A vjerujemo da ćemo uskoro biti zajedno i u A strani!

- Prije par mjeseci krenuli smo u snimanje 4 sezone," A strane", snimili predivnu emisiju posvećenu ovome vremenu koje živimo i tišini koja nastaje zbog tjeskobe koja je u nama, a samo je glazba može kvalitetno ispuniti i dati nadu da će sve ovo jednom proći. Zbog pandemije morali smo stati, iako već imamo spremne nove emisije, imamo isto ono veselje i izazov. Nadamo se da čim situacija to dopusti, da ćemo ponovno u studio, ponovno glazbom "liječiti" sebe i sve naše vjerne gledatelje. Hvala vam što vjerujete u nas, što vjerujete ovim sjajnim mladim ljudima, našem bendu, orkestru, gostima, svima ispred i iza kamera koji iskreno i srcem radimo. Jer nakon puno godina pred kamerom mogu iskreno reći da samo kad sa srcem radiš onda sve to ima smisla. Nadam se uskoro ponovno zajedno na vašoj i našoj A i B strani..., rekao nam je Duško Ćurlić.
Emisiju na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi.