Najbolji dan: Lucija

9. siječnja na HRT – HTV 2 u 8:50

HRT-ova domaća igrano-dokumentarna serija za djecu Najbolji dan emitirat će se na Drugom programu Hrvatske televizije u sklopu Juhuhua.

Riječ je o seriji od sedam nastavaka u kojoj upoznajemo djecu predškolskog uzrasta koja su suočena s različitim izazovima odrastanja. Priče nisu izmišljene, protagonisti i njihovi izazovi su stvarni. Svaka epizoda, u trajanju od 8 minuta, prati dijete koje pokušava savladati izazov sukladan svojoj dobi.

U trenutku kada dijete poželi odustati, pojavljuje se lutak Digi Digi, jedini fiktivni lik u seriji. On je djetetov zamišljeni prijatelj i superjunak. On je tu da pomogne djetetu suočiti se sa strahom, on ga ohrabruje i potiče da ustraje, a uz pomoć Digi Digija svaki se izazov na kraju uspješno riješi.

1. epizoda Lucija

Lucija uživa u crtanju, izrezivanju sličica iz časopisa i dobroj hrani. Trenira gimnastiku, penje se po dovratcima, obožava društvo i ne propušta pozive na zabave. Bezbrižnost joj jedino remeti što više puta dnevno prima inzulin. Iako su joj Drakula i vampirska ekipa simpatični likovi od davanja inzulina samoj sebi zazire. Taj korak je dijeli od mogućnosti da prespava kod frendice ili da ode sa školom na put od par dana. Lucija je odlučila u pomoć pozvati Digi Digija.

Redatelj je Jakov Nola, a urednica Ida Tomić.

Emisiju na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi.