Bogat program i prvoga dana 2021.!

Atraktivan program za sve uzraste, s naglaskom na raskošan zabavni i glazbeni program, te sjajne filmove, nastavljamo i na samom početku Nve godine.

Prvi program Hrvatske televizije

Na Novu godinu, 1. siječnja, u terminu od 16:55 sati na rasporedu je musical „La La Land“, koji je osvojio čak 5 Oscara. Riječ je o romantičnoj komediji o odricanju radi ostvarivanja vlastitih snova. Radnja filma smještena je u suvremeni Los Angeles, no ozračje podsjeća na zlatnu eru Hollywooda, a prati mladu ambicioznu glumicu Miju (E. Stone) te jazz pijanista Sebastiana (R. Gosling). Zaljube se, a uz svoju ljubavnu priču pokušavaju realizirati i umjetničke snove. Međutim, kada ih karijere odvedu u različitim smjerovima, njihov se odnos nađe na kušnji.Foto: Renato Branđolica / HRT

Udarni termin počinje prvom novogodišnjom emisijom „5.com s Danijelom“ u 20:10 sati, u kojoj gostuju Donna Vekić i Tomislav Mužek, nakon čega slijedi Oscarom nagrađeni južnokorejski film  „Parazit“.

Drugi program Hrvatske televizije

Na Novu godinu, 1. siječnja, u prijepodnevnom terminu od 11:10 sati  na rasporedu je film „Goonies“, pustolovni film za mlade. Mikey (S. Astin) i Brandon (J. Brolin) Walsh su braća čija će se obitelj, zajedno s ostalima iz četvrti, uskoro morati odseliti, jer je to zemljište zapelo za oko pohlepnim ljudima iz korporacije koja na tom mjestu želi napraviti golf terene. Kad Mikey i njegovi prijatelji na tavanu pronađu staru prašnjavu mapu, ispostavlja se da je ona stvarna i da ih doista može odvesti do nestalog blaga koje je pripadalo okrutnom gusaru Jednookom Willu još u 17. stoljeću.U poslijepodnevnom terminu  od 15:45 sati na redu je „Willy Wonka i tvornica čokolade“, film fantastike/musical. To je priča o siromašnom dječaku Charlieju Bucketu koji, nakon što pronađe zlatnu kartu u čokoladici, posjeti tvornicu čokolade Willyja Wonke, zajedno s još četvero djece iz cijelog svijeta...

Film je snimljen prema romanu "Charlie i tvornica čokolade" Roalda Dahla iz 1964.

Udarni termin rezerviran je za serije i filmove. U 20:05 sati na rasporedu je prva epizoda dokumentarne serije „Utočište - Priče o opstanku u Alpama“. iznimna priča prati pustolovine vučice koja putuje preko Alpa u potrazi za sigurnim mjestom na kojem će podići mladunce. Alpe mogu biti grub i negostoljubiv okoliš za divlje životinje. To je zemlja ekstrema u kojoj je čovjek ostavio duboke tragove. Prognana iz čopora, mlada vučica mora naći sigurno mjesto za podizanje obitelji.

Kasni termin donosi dvije epizode serije „Zla krv“, a u 0:20 sati na redu je krimić „Mala ubojstva Agathe Christie: Ubojstva na rasprodaji“. Krimić. U slavnoj robnoj kući i hramu konzumerizma " Au Bon Tempsu" vrijeme je rasprodaje, ali i zločina. Jedno jutro, nakon otvaranja kuće, vlasnik Simon Krepps pronađen je ubijen. Alice Avril ne može pomoći Laurenceu u istrazi jer pati od amnezije nakon što je dobila jak udarac u glavu. Tko se okomio na novinarku i zašto?

Treći program Hrvatske televizijeNa Novu godinu, 1. siječnja, u udarnom  terminu od 20:05 sati gledat ćemo klasik „Lawrence od Arabije“, povijesni spektakl. Kontroverzni vojnik i pustolov T. E. Lawrence (P. O'Toole) gine u prometnoj nesreći, vozeći motocikl. Nakon komemoracije, među prisutnima se povede razgovor o pokojniku. Ključno razdoblje pokojnikova života bio je Prvi svjetski rat. U to doba Lawrence je bio poručnik britanske vojske u Kairu. Ljubitelj arapske kulture, Lawrence je bio na glasu kao svojeglav i neposlušan časnik. Ipak, zbog poznavanja arapske kulture, Lawrence je poslan u misiju kako bi istražio šanse arapskog princa Faisala (A. Guiness) u pobuni protiv Turaka.

Nakon toga, u 23:25 sati na programu je hrvatski film  „Bakonja fra Brne“, drama. Kao i 24 mladića iz porodice Jerković prije njega i Ivo odlazi u samostan u školu da postane fratar. Po njega je u selo došao stric, također fratar. Tako će olakšati ocu i onima kojima ostaje težak život u dalmatinskom zaleđu. U samostanu Ivo otkriva da se fratri baš i ne suzdržavaju od jela, pića i žena. Film je snimljen prema istoimenom romanu Sime Matavulja.

Budite uz HRT!