Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u ciklusu Povijest tehnike govorimo o stetoskopu. U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u Đakovo u kojem se nalazi spomen muzej Josipa Jurja Strossmayera.U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

Više od četiri desetljeća, monaška ekumenska Zajednica braće iz Taizéa organizira Hodočašće povjerenja na Zemlji. Jedna od etapa tog hodočašća i Europski su susreti - novogodišnja molitvena bdjenja u gradovima diljem Europe. Ove godine, Europski susret prvi se put održava u selu Taizé, i to virtualno. Susret je započeo u nedjelju, večeras je tradicionalna molitva za mir u svijetu, uz sudjelovanje mladih iz 25 zemalja. U Religijskom forumu od 18:05 hodočasnici se prisjećaju zgoda i govore kojim su vrednotama na tim susretima poučeni. 


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Sunčane Škrinjarić Ludi lampion.

U emisiji Hrvatima izvan domovine od 20:15 naglasak je na poruke Hrvata izvan domovine koji su se organizirali preko katoličkih misija i zajednica u svijetu, prikuplja se novac za stradale u potresu u Petrinji, Glini i Sisku, preko nacionalnog Crvenog križa traže se načini na koje hrvatska zajednica izvan domovine može pomoći ljudima u stradalom području.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Na samo Silvestrovo Željkine gošće u Homo sapiensu od 12:35 su najpoznatije sestre hrvatske glazbene scene - Ivana i Marija Husar.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati na Silvestrovo, odlazimo u Milansku Scalu s velikim događajem koji je okupio brojne vrhunske svjetske soliste, na koncertu kojim je umjesto tradicionalne operne premijere, započela sezona Milanske scale 7. prosinca. Veliki pjevači, najveći interpreti današnjice, izražavaju emocije putem izravnog prijenosa. Na koncertu sudjeluju zbor i orkestar Milanske Scale, a dirigira Riccardo Chailly, glazbeni direktor Milanske Scale.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Krenite s nama na Zrin, Gvozdansko, u Topusko, Hrvatsku Kostajnicu i na mnoga druga mjesta gdje su se pisala neka od najvažnijih i najdramatičnijih poglavlja naše povijesti, osobito u doba borbe protiv Osmanlija, tijekom 15. i 16. stoljeća. Dokumentarni film Banovina prikazujemo u 19:40.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.