Braća po vatri

1. siječnja na HRT - HTV 4 u 3:05 i 10:10

Ekipa dokumentarnog filma "Braća po vatri" provela je ljeto sa splitskim vatrogascima - hrabrim, spretnim i simpatičnim momcima koje voli cijeli grad. Vatrogasci su i sami snimali akcije, pa ćemo vidjeti kako požar izgleda u očima onoga koji prvi kreće u gašenje.

Opušteni i iskreni pred kamerama, vatrogasci vježbaju, pripremaju finu marendu, uređuju zgradu, pjevaju dalmatinske pjesme, svađaju se oko rezultata odbojke, igraju balote, smišljaju podvale kolegama i rade sve ono što radi svaki opušteni Dalmatinac.

No samo do prve intervencije, kada spašavaju ljude, kuće, brodove, šume, ali i zalutale golubove i mačke, hvataju zmije na desetom katu, otvaraju pretrpane liftove, spuštaju se po fasadama kako bi pomogli staricama u nevolji... I nitko od njih stopedeset u postrojbi ne bi u životu želio ni mogao biti išta drugo do vatrogasac.

Scenaristica, redateljica i producentica je Jadranka Cicvarić Šiftar, snimatelji Senad Zemunović i vatrogasci Grada Splita, a montažu i postprodukcija slike potpisuje Iva Kraljević. Produkcija: Trigon za HRT.
Film pogledajte i na usluzi HRTi