Druga strana: Je li osiguranje od potresa bacanje novca u vjetar? (ili kupnja mirnog sna?)

6. siječnja na HRT - HTV4 u 21:10

Nakon potresa svi se pitaju: Zašto nisam ugovorio policu osiguranja kuće ili stana? No, isto tako, mnogi od onih koji jesu razočarani shvate da od osiguranja novac neće dobiti, jer, nisu pazili na sitna slova u ugovoru.

Je li osiguranje od potresa bacanje novca u vjetar ili kupnja mirnog sna?

Kako izbjeći pravne zamke nerazumljivih ugovornih termina? Što je to "karenca" i "odbitna franšiza"? Koje su skrivene zamke ugovora?

Zašto potres za osiguravatelje ne spada u "prirodne nepogode"? Koliko smo rizični i svjesni tog rizika u usporedbi sa prosjekom EU ili susjednih država?Zašto, ako su svi stanovi u zgradi pojedinačno osigurani protiv potresa, osiguranje neće pokriti popravak krova, stubišta i podruma?

Koliko košta prosječna polica osiguranja od potresa? Je li skuplja od godišnjeg osiguranja prosječnog automobila?

Mogu li hrvatski osiguravatelji podnijeti financijski pritisak odštetnih zahtjeva iz prošle godine i koliko dugo, ako se podrhtavanje tla nastavi?

Na sva pitanja prosječnog građanina, u emisiji Druga strana, odgovara direktor Hrvatskog ureda za osiguranja, Hrvoje Pauković.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.
Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i sva emitirana izdanja.

Gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Reprizno izdanje na rasporedu je u srijedu u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.