Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac - svinja

10. siječnja na HRT - HTV 1 u  20:10  

Četkica za zube, asfalt, žvake, šibice, inzulin... i još petstotinjak drugih proizvoda sadrže tragove svinje. Ti bi se tragovi uskoro mogli naći i u čovjeku jer svinjski su organi najsličniji ljudskima. A znate li da postoje žene koje doje odojke i da je u nekim državama svinja platežno sredstvo? Znate li da svinje znaju varati, da cvile glasno poput mlaznog aviona i koriste kremu za sunčanje? U ovoj smo krmećoj epizodi dokazali da svinje nisu prljave. Upoznali smo Pigcassa, svinju s umjetničkim darom i posjetili hotel za svinje sa spa tretmanom za ove bačvaste životinje! Divno je biti krmetu nešto.

Sadržaj je to druge epizode novog serijala jednog od najoriginalnijih autora u nas - nenadmašnog Roberta Knjaza, pod znakovitim nazivom "Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac". 

Ovaj edukativni, zabavni i veseo serijal pružit će vam pregršt zabavnih, ali i nevjerovatnih činjenica o životinjama koje poznajete, ili ste misli da poznajete. Poput serijala Hrvatski velikani, Knjaz vam sada pod svjetla reflektora dovodi životinjske velikane bez kojih ne bi bilo ni ljudske civilizacije kakvu danas poznajemo.Ne postoji gledatelj koji ne zna za kokoš, kravu, ovcu, svinju, no koliko zaista znamo o tim životinjama? Znate li da je kokoš prvi rođak Tiranosaura, te životinja s jednim jajnikom? Što je bilo prvo kokoš ili jaje te zašto Lady Gaga i Oprah imaju kokošinjce? Znate li da u Americi kokoši nose pelene, da koke sviraju klavir i znaju matematiku, u što smo se uvjerili na licu mjesta.

Provjerili smo i zašto svinja ima nos kao utikač za struju, te kako izgleda jahanje krava. Joga s kozama svjetski je trend, a kako izgleda najružniji pas na svijetu, tko i zašto klonira svoje pseće i mačje ljubimce, kako izgleda dom žene koja živi s 1000 mačaka, te groblje na kojem je Chuck Norris pokopao svoja dva psa i još mnoštvo neviđenih životinjskih informacija pogledajte u ovom serijalu za cijelu obitelj!
U serijalu gostuju brojni domaći i strani sugovornici, snimali smo po cijeloj Hrvatskoj, te na brojnim lokacijama u SAD-u, a nije nas zaustavio ni Covid-19, pa smo pred kamere doveli brojne svjetske stručnjake i životinjske zvijezde putem "corona skypa". Neviđeno, nikad viđeno!
I za kraj ovog kratkog opisa novog projekta urnebesnog Roberta Knjaza dodajemo i znakoviti Knjazov "P.S.": znate li da još uvijek postoje kulture u kojima žene doje praščiće, te da svinju možete pronaći u čak 500 proizvoda oko sebe, kao npr. u četkici za zube, kočnicama automobila ili u vašem ružu za usne... Dovoljno, zar ne?

U svakoj epizodi u trajanju od 52 minute Knjaz i njegovi "sinovi" obrađuju jednu domaću životinju, te sve poznate i još više nepoznate zanimljivosti o njima: Kokoš, Domaća perad (guska, patka, puran), Svinja, Krava, Ovca + koza, Magarac (tovar) + konj, Pas i Mačka.