Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

9. siječnja na HRT – HTV 4 u 18:25

Najstariji međunarodni TV magazin kreće u još jednu novu godinu, ovaj put uz globalnu nadu da će biti bolja od prethodne. Na razmeđu smo blagdanskih kalendara, pa se to ogleda i u glavnim temama:


Nakon gotovo dva i pol stoljeća postojanja, evangeličko-luteranska zajednica u Trstu još je vrlo živa. Njezino je djelovanje izraz kulturne raznolikosti grada i otvorenosti za međuvjerski dijalog.

Šesti siječnja pravoslavcima je Badnjak, katolicima blagdan Sveta tri kralja. U brdovečkom kraju na taj se dan, po drevnim običajima, skida "kinđ" i posebno dragocjen drinčanski luster.  

Slovenija ima više od tisuću autohtonih jela. U Koruškom mjestu Muta, blizu austrijsko-slovenske granice, cijene bogatstvo različitosti i kombinacije tradicionalnoga sa suvremenim.

László Korim bio je broker na mađarskoj burzi, sve dok nije pobjegao u planinsku kolibu na granici sa Slovačkom, gdje sad živi životom modernog pustinjaka.

Pletenje torbica od šarenih perlica stari je, gotovo zaboravljeni, zanat. Claudia Flügel-Eber iz Regensburga pokušala ga je naučiti i s vremenom postala prava majstorica.

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić

Reprizno izdanje emisije možete pogledati u nedjelju u 15:05 i u 3:30.

Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.