ZG80 - domaća akcijska komedija

Akcijsku komediju ZG80 emitiramo večeras 21. siječnja u 21 sat na Drugom programu HTV-a.

Krajem 1980-ih grupa navijača Bad Blue Boysa odlaze na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena zvezda gdje ih očekuju tadašnji najveći rivali - Delije.

Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda, a najveća drama za Dinamove navijače bit će kako se probiti do vlaka koji će ih vratiti u Zagreb...

Sadržaj je to akcijske komedije iz 2016., koja je svojevrstan prednastavak popularnog filma "Metastaze", a u glavnoj ulozi mladog Krpe je Rene Bitorajac. Uz njega u ostvarenju glume Marko Cindrić, Filip Detelić, Marko Janketić, Matija Kačan, Domagoj Mrkonjić, Nikola Rakoćević, Mijo Jurišić, Igor Hamer...

Scenaristi su Ivo BalenovićRobert Cukina, a redatelj Igor Šeregi. Za kameru je zadužen Sven Pepeonik, a glazbu Hrvoje Prskalo (Bang Bang). Montažerka je Ana Marija Sremec, kostimografkinja Andrea Kuštović, a scenograf Dušan Radoičić. Producenti su Ljubo Zdjelarević Tomislav Vujić, a urednica Maja Gregl.

Film snimljen u produkciji Kinoteke d.o.o. nagrađen je na Pulskom filmskom festivalu 2017. godine nagradom Zlatna vrata Pule i Zlatnom arenom za masku (Bianka Žugelj i Tatjana Tomšić).