Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Jedina tema Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05 jest kako pomoći stradalima od potresa na Banovini. Urednik emisije Martin Vuković jučer je na terenu provjerio koja je pomoć najpotrebnija unesrećenim poljoprivrednicima.Projekt Hrvatski radio za Banovinu pratite od 9:05.

Od 10 sati možete slušati prijenos nedjeljne mise.U Malom radio vjeronauku od 11:05 prof. dr. sc. Blaženka Valentina Mandarić donosi odgojne smjerokaze ukoričene u knjigu Misli o odgoju i dobroti.

Ove nedjelje u emisiji Glazba s potpisom od 14:05 slušat ćete jazz standarde nagrađene Grammyjem.U terminu Radio igre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Selme Lagerlöf Sveti plamen. Pripovjedački genij švedske spisateljice, dobitnice Nobelove nagrade, Selme Lagerlof u pripovjetci vinuo se u doba križarskih ratova. Glavni junak prenoseći plamen s Kristovog groba preobražava se iz bahatog nasilnika u jednostavnog čovjeka mudre posvećenosti.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 17:30 slušamo mandolinske orkestre i dio njihova nastupa na festivalu Mandolina Imota u Imotskom.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Jalaloddin Rumi Priča o lavu i pametnom zečiću.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša u prigodi 90. rođendana Alfreda Brendela, donosimo dva Mozartova klavirska koncerta što ih je proslavljeni austrijski pijanist 1963. tonski zabilježio s ansamblom Zagrebačkih solista pod ravnanjem Antonija Janigra, a potom ćemo u cijelosti reproducirati snimku Brendelova oproštajnog koncerta, na kojemu je 14. prosinca 2008. u Hannoveru legendarni pijanist majstorski izveo njemu osobito drage skladbe Haydna, Mozarta, Beethovena, Schuberta i Bacha.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Prvo izdanje emisije Art a la carte u 2021., koje prikazujemo u 21:20, posvećeno je suvremenom plesu i plesnom centru Tala. Naime, 2020. obljetnička je godina tog plesnog centra, kojemu su osnivačice Larisa Lipovac Navojec i Tamara Curić, gošće emisije.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.