Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Projekt Hrvatski radio za Banovinu možete slušati od 9:05.

Što je vjernicima vjera u okolnostima potresa? Smiruje li ih, kakvu im perspektivu vjera daje, u kojoj se mjeri potresa boje praktični vjernici? O tim temama u emisiji Susret u dijalogu od 10:05 razgovaramo sa psihijatricom-psihoterapeutkinjom prof. dr. Marijanom Braš i župnikom župe Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima Antunom Senteom starijim.


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 11:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 govorimo o upotrebi keramike.

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.Kako što prije otkloniti posljedice razornog potresa na Banovini, osigurati kvalitetnu obnovu, ali i zadržati život na potresom pogođenim područjima, kakvi su učinci mjera protiv pandemije koronavirusa i hoće li cijepljenje napokon značiti kraj korone, što se događa u Domovinskom pokretu i kako teku pripreme za lokalne izbore, dio je tema emisije koja je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije. 

Po vašem izboru od 16:05 nastavljamo preslušavanje albuma Splitska dica – od zidića do vječnosti raznih izvođača.

U emisiji Klasični kroj od 18:15 slušat ćete skladbe nadahnute hrvatskim narodnim običajima i folklornim melosom - riječ je o Koledi, narodnom novogodišnjem čestitarskom obredu Jakova Gotovca i operi Ris kolo Jurja Stahuljaka sazdanoj na motivima narodne priče iz okolice Okića kod Samobora.

Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 premijerno možete čuti priču Irena Ivetić Drugi dan škole.

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Rijeci.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Razorni potresi koji su pogodili Petrinju, Glinu i Sisak, tlo koje svakodnevno podrhtava i pod Zagrebom, u jeku zdravstvene COVID- 19 krize, pokazali su snagu prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda.Kako živjeti s idejom o trajno nadolazećim katastrofama o tome za Okruglim stolom ponedjeljkom od 15:15 govore dr. sc. Slavko Kulić, znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta u Zagrebu, dr. sc. Marinko Ogorec, komentator i stručnjak za sigurnost i Zvonko Orehovec, stručnjak za područje kemijskog, biološkog, nuklearnog i radiolološkog oružja, profesor na Veleučilištu Velika Gorica.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Bijesan i ljubomoran na Presvetlog, Cinober uspijeva dobiti pismo adresirano na Presvetlog. Dakako, riječ je o poslovnom pismu iz kojeg Cinober saznaje kako u selo upravo stiže poslovni partner za kupnju trstike, međutim tog poslovnog partnera zamijene s nekim Dalmatincem, vozačem kamiona, kojem Dudek prodaje i preprodaje jednu te istu kokoš što ju je Dalmatinac nehotice pregazio svojim kamionom. Osma epizoda serije Gruntovčani na rasporedu je u 20:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.