Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Emisiju Hrvatski radio za Banovinu možete slušati od 9:05.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 kroz stalni postav Muzeja grada Rijeke vodi nas Ervin Dubrović.

Kako izgleda umjetnost i rad umjetnika u doba korone, poslušajte u emisiji Umjetnost u mreži od 12:30.Zašto materijalna obnova koja ne vodi računa o nematerijalnim čimbenicima i osobitostima života nekoga kraja, o kulturi i kulturnom identitetu, teško može istinski oživjeti neko područje i zaustaviti iseljavanja, u današnjoj emisiji Poveznice od 13:10 objašnjava dr. Sanja Lončar, etnologinja, konzervatorica i povjesničarka umjetnosti s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, između ostaloga i članica ECOVASTA – Europskog vijeća za sela i male gradove.

Po vašem izboru od 16:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. U današnjoj emisiji predstavit ćemo odabrane pjesme Jure Stublića.

Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Jasne Mesarić Guljenje kož, melankolija. U ovoj kratkoj formi bavimo se distopijskim svijetom u kojem tek treba tegobno saznati kamo se i kako pripada. Kao moto spisateljica/redateljica uzima riječi Roberta Burtona autora Anatomije melankolije o tome kako pisati o melankoliji znači nastojati je izbjeći.

U ciklusu Oda-birano od 18:15 ponovno donosimo dokumentarno-glazbenu priču VeneziAcustica - Dnevnik lovca na zvuk iz užeg izbora za nagradu festivala Prix Italia 2019. godine. Talijanski skladatelj i redatelj Andrea Liberovici u razgovoru sa znalcima venecijanske povijesti i umjetnosti otkriva neke malo poznate priče o tom legendarnome gradu.U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Ivana Goleša Kad se semafor razboli.

U Večernjem programu utorkom od 20:15 u Kulturnom kolokviju ugostit ćemo plesnu umjetnicu Anu Krajtmajer. U drugome dijelu emisije prenosimo apel strukovnih organizacija i institucija iz područja arhitekture za sveobuhvatan, uključiv i znanstveno utemeljen pristup obnovi potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije, analiziramo animirani film Duša i govorimo o jednom od filmova snimljenih u vrijeme koronavirusa, te razgovaramo s redateljem Marijem Kovačem čije su predstave već drugi dan nakon potresa donijele osmijeh na lica mališana Banovine.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 19 sati poslušajte emisiju Linija povjerenja, koja se bavi problemima svih vrsta ovisnosti i raznim psihološkim temama, a gosti su psihijatri i drugi stručnjaci koji rade na području mentalnog zdravlja.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 22:30 poslušajte emisiju Poslije zvuka.U njoj iz ciklusa emisija s ulomcima iz knjige Tragom hrvatske glazbene baštine, koju je muzikolog Lovro Županović objavio u Matici Hrvatskoj 1976. danas donosimo prvi dio drugoga teksta Adrianskoga mora sirena, s podnaslovom Vinko Jelić u svjetlu svoje zbirke Arion Primus iz 1628.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Sreća će se vjerojatno ipak nasmiješiti našem Dudeku: polazi mu za rukom da se pojavi kao najozbiljniji kandidat za mjesto pomoćnog skladištara u spremištu mjesne željezničke postaje u Srednjacima. Deveta epizoda antologijske serije Gruntovčani na rasporedu je u 20:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.