Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Projekt Hrvatski radio za Banovinu možete slušati od 9:05.

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u ciklusu Povijest tehnike bit će riječi o stetoskopu koja se koristi za osluškivanje otkucaja srca.U današnjoj emisiji Divni novi svijet od 12:30 poslušajte kako je u carstvu okusa i mirisa.

U emisiji Oko znanosti od 13:10 o tome kako nastaju potresi, hoće li nam se dogoditi novi još snažniji potres te kako smanjiti posljedice od razaranja razgovaramo s dr. Snježanom Markušić, pročelnicom Geofizičkog odsjeka na zagrebačkom PMF-u te Josipom Matalićem s Građevinskog fakulteta u Zagrebu.

U emisiji za velike i male i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 vodimo vas u neke toplije krajeve te doznajemo kakva je klima i hrana u Africi i Australiji.U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete izbor iz tonskih zapisa trombonista Tommya Dorseya.

Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Jasne Mesarić Drama koja nestaje. Višestruko nagrađivana radiofonska autorica Jasna Mesarić u ovoj kratkoj formi bavi se nesigurnošću u vlastiti identitet, nemogućnošću spoznavanja jesmo li to mi ili tek naš odraz.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 možete čuti priču Nade Mihoković Kumrić Gruda snijega i tri nestaška.

I ovu srijedu poslušajte obrazovne minute programa Uvijek Prvi od 20:15. Od brojnih tema izdvajamo priču o redatelju Mariju Kovaču i kazalištu Tvornica Lutaka koji su okupili brojne umjetnike kako bi na potresom pogođenim područjima vratili osmijeh na lice velikima i malima.


Foto: Dario Njavro za HRT

Također, u rubrici Reci nešto djelatnici i učenici zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna reći će vam nešto o tome kako ih je pandemija i potres učinila još kreativnijima i produktivnijima.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)U emisiji Ovo malo duše od 18:35 na Drugom programu Hrvatskoga radija gošća je Mirjana Novak Perjanec autorica knjige Crna kraljica 123, u kojoj je predstavila zanimljiva putovanja Barbare Celjske - Crne kraljice, vladarice Medvedgrada, kroz labirint hrvatske i europske povijesti.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Dana 7. siječnja u Beogradu je preminula velika hrvatska umjetnica Biserka Cvejić, rođena Katušić. Njoj u sjećanje repriziramo emisiju koju smo joj posvetili 16. siječnja 2019. godine.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Katalenićevi su doznali kako se jedan njihov rođak obogatio u SR Njemačkoj. Rega čini sve da i Dudek pođe tamo k njemu, kad mu ovdje više nema mjesta pod suncem. Odjednom svi postaju ljubazni prema Dudeku, jer od njega očekuju protuusluge u Njemačkoj! Posljednja epizoda serije Gruntovčani na rasporedu je u 20:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.