Romano Bolković - 1 na 1: Davor Bruketa

13. siječnja na HRT – HTV 1 u  20:10

Gost ovotjednog talk showa je Davor Bruketa, kreativni direktor i suvlasnik reklamne agencije Bruketa&Žinić&Grey, koju je osnovao zajedno s Nikolom Žinićem 1995. godine.S Davorom Bruketom razgovaramo o tome što je to brand i brandiranje, o brandiranju Hrvatske i pitanju po čemu je Hrvatska posebna te što bi trebali raditi da budemo još prepoznatljiviji na globalnoj sceni. Razgovaramo i o uspješnosti hrvatskog dizajna, što hrvatska kreativna industrija može učiniti za hrvatsko gospodarstvo te je li oglašavanje industrija u nestajanju.

Bit će riječi i o modernoj gluposti unatoč svedostupnosti znanja, o mjestu Europe i Hrvatske u razvoju AI, o tome kako se probiti na europskom tržištu, kakva je komunikacija ove vlade u krizama kroz koje je prošla, ali i kako održati partnerstvo u uspješnom biznisu.

Ovotjedni gost otkriva i zašto je ostao u Hrvatskoj, govori o najvažnijem dometu profesionalne prošlosti, o tome zašto je jedna od najvećih globalnih marketinških tvrtki investirala u njihovu agenciju u Hrvatskoj, ali i o manama hrvatskog društva, te o disciplini i radnim navikama.

Agencijski projekti osvojili su više od 600 međunarodnih stručnih nagrada, među kojima i titule druge najučinkovitije neovisne agencije na svijetu prema Effie Indexu i najbolje male internacionalne agencije prema američkom magazinu AdAge, a čak 11. puta su proglašeni hrvatskom agencijom godine i ove godine Najboljom BalCannes agencijom. Agencijski se radovi kontinuirano objavljuju u nekima od najuglednijih stručnih publikacija u svijetu.

Davor Bruketa redovito predsjeda žirijima respektabilnihsvjetskih stručnih natjecanja kao što su Red Dot, D&AD London, Art Directors Club New York,Cresta Awards, London International Awards itd., a također je čest gost predavač na hrvatskim i stranim konferencijama i sveučilištima.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.