Ben Fogle - Ljudi od divljine

16. siječnja na HRT – HTV 2 u 21:35

Istraživač Ben Fogle predstavlja novu skupinu neustrašivih pojedinaca koji su se preselili u divljinu te iz temelja promijenili život.


Ben putuje svijetom, tražeći ljude koji su okrenuli leđa suvremenom životu i nastanili se u izoliranim i negostoljubivim krajevima. Među njima su impresivni poduzetnici koji vode školu za kitesurfing na peruanskoj obali i vlasnica pseće klinike na jugu Šri Lanke. Upoznat će i ženu koja vodi kazališnu radionicu u srcu Sahare te par koji uzgaja kavu u panamskim planinama.

U prvoj epizodi Ben odlazi u Peru. Bivši vojnik Scott i njegova partnerica Casey nekoć su putovali s ruksakom na leđima, a postali su poduzetnici nakon što ih je očarao jedan vodeni sport. To zvuči kao vrlo lijep život, ali ne ide sve glatko. Benu će proraditi očinski instinkt kad vidi njihov improvizirani dom u naselju koje je 2007. razorio tsunami. Unatoč ne tako idealnim uvjetima stanovanja, ne razmišljaju o povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo. Casey kaže da je i sama pomisao na to užasava.

Stječe se dojam da je Ben samo zagrebao površinu priče koja možda skriva neke mračne elemente. Scott govori o vojnoj karijeri koja ga je odvela u Afganistan, a Casey se prisjeća prošlosti - kad je bila bijesna na sve i živjela samo za provod vikendom.

Dokumentarnu seriju WHERE THE WILD MEN ARE WITH BEN FOGLE 7 odabrala je Mira Vočinkić.