Sanja i Hrvoje otplesali svoje

Pretposljednja, polufinalna emisija (11. prosinca u 20.15 na Prvom programu) donosi uzbudljivo natjecanje triju preostalih parova za ulazak u finale pete sezone Plesa sa zvijezdama. Parovi će plesati latinoameričke i standardne plesove.

                                                    * * *

U šestoj emisiji pete sezone Plesa sa zvijezdama show su napustili Sanja Doležal i Hrvoje Kraševac. Tako je odlučio naš stručni žiri, nakon što su Mila i Robert te Sanja i Hrvoje otplesali i treći večerašnji ples.

Tako u bitku za završnicu odlaze samo tri para, a pozivima na navedene brojeve telefona glasujte za svoje favorite:

Bojan Jambrošić i Martina Bastić 061 9002
Nera Stipičević i Damir Horvatinčić 061 9003
Mila Horvat i Robert Schubert 061 9008

                                                   * * *

Svi su parovi večeras izveli dva plesa. Mila i Robert večer su otvorili strastvenom rumbom. Žiri je bio zadovoljan ženstvenošću i romantikom, ali rad Milinih nogu opet je bio u neskladu s rukama. Ukupni dojam ipak je bio odličan, zaslužili su četiri devetke. Milin je trud pohvaljen i u jiveu, čak je ocjena da im ovaj ples najviše leži. Za odlične kickove zaradili su tri desetke i devetku!

Sanja i Hrvoje odlučili su se za cha-cha-cha, ali žiri je ocijenio da to nije bio taj ples, već nešto samo nalik na njega. Slaba Sanjina tehnika pridonijela je jednako osrednjim ocjenama. U drugoj rundi otplesali su quickstep, koji je više zadovoljio žiri. Dobar show, pjesma i koreografija, ali i začuđujuća lakoća Sanjina koraka - bili su stručni komentari.

U ritmu argentinskog tanga koračali su Nera i Damir. I suce su ostavili bez daha jer su, prema njihovu mišljenju, svaki put sve bolji. Stoga ne čude četiri desetke i ovoga puta, ali za oba nastupa! I druga izvedba oduševila je žiri, priznali su da su uživali i nagradili ih maksimalnim ocjenama.

U rumbi su se okušali i Bojan i Martina. Žiriju se iznimno dopao tužan kraj plesa s laticama. Martina je dobila sve pohvale, a mladom Bojanu predloženo je da u ples unese malo spontanosti sa svojih nastupa. I ocjene su bile prilično stroge. Tango uz Abbin klasik najbolji je njihov ples dosad, ali ponekad je Bojan bio premekan, držanje čudno a koljena previše skvrčena, strog je bio žiri.

                                                    * * * 
                                    
Više o natjecanju pogledajte na službenoj stranici

Ova sezona donosi i neke promjene u pravilima natjecanja. Najzanimljivija i najvažnija promjena odnosi se na način ispadanja – umjesto zbrajanja glasova publike i žirija te odlaska para s najmanjim brojem bodova, od ove će sezone dva para s najmanje bodova (zbrojeni glasovi žirija i publike) na kraju svake emisije plesati ples odluke, a ispast će onaj par koji dobije niže ocjene stručnog žirija. Dakle glasovi publike (uz žiri) odlučivat će o redoslijedu i o dva najslabije plasirana para, ali će žiri odlučivati tko neće nastaviti natjecanje. Pravila za finale ostaju ista kao i do sada – presudnu riječ u odluci o pobjedniku imat će publika.

Druga novost jest bodovanje bečkog valcera u petoj emisiji, za što će parovi biti ocijenjeni zajedničkom ocjenom žirija. Treća je promjena u bodovanju redoslijeda: ako su prva dva para bila izjednačena po broju bodova, dobivali su broj bodova za prvo mjesto, dok je sljedeći par dobivao bodove za treće mjesto. Od sada će taj par dobivati bodove za drugo mjesto.

Voditelji: Barbara Kolar i Duško Ćurlić
Scenarist: Alen Đurica
Kostimografkinja: Nataša Svekler
Scenograf: Dragutin Broz
Dizajner svjetla: Marko Foretić
Glazbeni producent: Nikša Bratoš
Producenti: Oto Tilić, Vojo Stojanac, Denis Škorput i Damir Hanžek
Redatelj: Dalibor Sokolić
Urednik: Tomislav Štengl
Urednik Redakcije kontakt-programa: Mario Sedmak
Urednica Zabavnog programa: Elizabeth Homsi