Bojan i Martina bez finala

U pretposljednjoj, sedmoj emisiji Plesa sa zvijezdama, koja je donijela uzbudljivo natjecanje u latinoameričkim i standardnim plesovima, ulazak u finale nisu izborili Bojan Jambrošić i Martina Bastić. Odlučio je to stručni žiri, nakon što je spomenuti par otplesao i treći večerašnji ples. 
Stoga u finale idu:

NERA STIPIČEVIĆ i DAMIR HORVATINČIĆ 061 9003
MILA HORVAT i ROBERT SCHUBERT 061 9008

Pozivima na navedene brojeve telefona glasujte za svoje favorite.


 
                                                         * * *

Engleskim valcerom večer su otvorili Bojan i Martina. Žiri je zaključio da je prošlotjedna kritika bila vrlo učinkovita, jer je vidljiv napredak u držanju, ali i u čitavoj koreografiji mladoga pjevača. Drugi plesni izbor, paso doble, Bojanu je ipak donio i malu kritiku na račun njegove izgubljenosti u koracima.

Nera i Damir svojom su izvrsnom izvedbom i ljepotom pokreta podsjetili žiri na Freda Astairea i Ginger Rogers. Par je, stoga, zasluženo zaradio četiri desetke – za oba plesa! Zbog prirođene fleksibilnosti u gornjem dijelu njezina tijela, zaključeno je kako je Nerin partner sretnik što je za svoju ljepšu polovicu dobio upravo nju.

Mila i Robert izveli su engleski valcer tehnički korektno, no dio žirija voditeljičin je torzo ocijenio prestatičnim, dok je drugi dio ustvrdio kako se radi o dosad najbolje izvedenom plesu para. Kod strastvenog paso doblea, u pozitivnom je smislu uočena Milina visoko naglašena arogancija, ali i dostojanstvo.

                                                   * * * 

Više o natjecanju pogledajte na službenoj stranici.

Ova sezona donijela je i neke promjene u pravilima natjecanja. Najzanimljivija i najvažnija promjena odnosi se na način ispadanja – umjesto zbrajanja glasova publike i žirija te odlaska para s najmanjim brojem bodova, od ove će sezone dva para s najmanje bodova (zbrojeni glasovi žirija i publike) na kraju svake emisije plesati ples odluke, a ispast će onaj par koji dobije niže ocjene stručnog žirija. Dakle glasovi publike (uz žiri) odlučivat će o redoslijedu i o dva najslabije plasirana para, ali će žiri odlučivati tko neće nastaviti natjecanje. Pravila za finale ostaju ista kao i do sada – presudnu riječ u odluci o pobjedniku imat će publika.

Druga novost jest bodovanje bečkog valcera u petoj emisiji, za što će parovi biti ocijenjeni zajedničkom ocjenom žirija. Treća je promjena u bodovanju redoslijeda: ako su prva dva para bila izjednačena po broju bodova, dobivali su broj bodova za prvo mjesto, dok je sljedeći par dobivao bodove za treće mjesto. Od sada će taj par dobivati bodove za drugo mjesto.

Voditelji: Barbara Kolar i Duško Ćurlić
Scenarist: Alen Đurica
Kostimografkinja: Nataša Svekler
Scenograf: Dragutin Broz
Dizajner svjetla: Marko Foretić
Glazbeni producent: Nikša Bratoš
Producenti: Oto Tilić, Vojo Stojanac, Denis Škorput i Damir Hanžek
Redatelj: Dalibor Sokolić
Urednik: Tomislav Štengl
Urednik Redakcije kontakt-programa: Mario Sedmak
Urednica Zabavnog programa: Elizabeth Homsi