Apokalipsa dinosaura: Novi dokazi

02.02.2023.

07:34

Autor: HRT

Dvodijelni dokumentarni film Apokalipsa dinosaura u dosad neviđenim detaljima oživljava nestali svijet iz vremena posljednjih dana postojanja dinosaura.

Obavljajući istraživanja u brdima Sjeverne Dakote, paleontolog Robert DePalma došao je do nevjerojatnog otkrića: pronašao je prapovijesno groblje koje je nazvao Tanis, s fosiliziranim stvorenjima zakopanima u tajanstvenom rahlome sloju stijena, jednako dobro očuvanima kao i tijela pronađena u Pompejima. 

Nedjelja, 12. veljače na Prvom

Nedjelja, 12. veljače na Prvom

Foto: Apokalipsa dinosaura / film

Dok DePalma traži dokaze koji bi rasvijetlili zadnje dane dinosaura, najsuvremenije tehnike VFX produkcije vraćaju nas kroz vrijeme u doba potkraj krede kako bismo se osvjedočili o tome koja su stvorenja tog kobnoga dana živjela u Tanisu. Dok se ekipa za iskapanje služi vrhunskom tehnikom pretraživanja kako bi otkrila fosilizirane tajne, Robert DePalma i profesor Phil Manning proučavaju pronalaske koji bi jednom zauvijek mogli promijeniti naše spoznaje o nestanku dinosaura. 

Novi dokazi, prvi dio filma Apokalipsa dinosaura (Dinosaur Apocalypse) koji je odabrala Mira Vočinkić, ne propustite u nedjelju, 12. veljače, u 15 sati na Prvom.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!