Austrija iz zraka - Dragulji zemlje

21.11.2022.

17:41

Autor: HRT

Od utorka do četvrtka na Prvom

Od utorka do četvrtka na Prvom

Foto: Austrija iz zraka - Dragulji zemlje / dokumentarna serija

Pratimo putovanje helikopterom iznad Austrije Georga Rihe, majstora snimanja iz zraka, i Heinza Fischera, bivšeg austrijskog predsjednika. Ono što je Riha nekoć naporno snimao iz balona i s pomoću visećih kamera danas postiže dronom ili helikopterom. Preletio je takoreći cijelu Austriju i prikazuje, prateći godišnja doba, najljepša mjesta u Austriji iz ptičje perspektive. Četverodijelnu dokumentarnu seriju Austrija iz zraka - Dragulji zemlje prikazujemo od utorka, 29. studenoga, do četvrtka, 1. prosinca, u 15:35 i kasnovečernjem terminu na Prvom.

Heinz Fischer poznaje Austriju ne samo u političkom smislu. Kao veliki ljubitelj prirode i sam je proputovao mnogo austrijskih krajeva te dobro upoznao zemlju i ljude. Gotovo da nema predjela koji mu je stran i u koji ga put nije doveo u nekoj prigodi. Za ORF bivši predsjednik Austrije sjeo je u helikopter i poletio u ona mjesta za koja je najviše vezan. Posrijedi je izrazito osobno putovanje u kojem se odražava njegovo bogato životno iskustvo. 

Dokumentarnu seriju Austrija iz zraka - Dragulji zemlje, koju je odabrala je Mira Vočinkić, prikazujemo od utorka do četvrtka u poslijepodnevnom i u kasnovečernjem terminu na Prvom. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!