Biografija: Dinastija Trump

06.08.2022.

14:57

Autor: HRT

Nedjelja, 21. kolovoza na Trećem

Nedjelja, 21. kolovoza na Trećem

Foto: Biografija: Dinastija Trump / dokumentarna serija

U nedjelju 21. kolovoza na Trećem u 21:40 prikazujemo treći nastavak dokumentarne serije Biografija: Dinastija Trump. 

Nakon što Donald Trump odluči da će postati najpoznatiji građevinski poduzetnik na svijetu, njegov obiteljski posao i osobne veze dovedene su do ruba. 

Plejboj s Manhattana upoznaje svoju prvu suprugu, češku ljepoticu Ivanu Zelníčkovu, te se ženi njome. Nakon što je početkom 80-ih sagradio Trump Tower, postao je simbol raskoši, glamura i gospodarskog procvata.

Donald Trump, dečko iz Queensa, napokon je uspio u velikome gradu. Užurbano se penje po društvenoj ljestvici i radi na širenju svog branda izvan New Yorka. Počinje razmišljati o karijeri u politici. Zatim se upušta u veliku kupnju: nagomilava veliki dug kako bi uz veliku pompu kupio tri kasina u Atlantic Cityju, među kojima je i Taj Mahal. Sada je stalan gost poslovnih članaka i tračerskih kolumni. Napisao je i "best seller".

U politici traži nove mogućnosti. Amoralni prevarant Roger Stone u Donaldu prepoznaje potencijalnog političara te dolazi na mjesto Roya Cohna.

Dokumentarnu seriju BIOGRAPHY: THE TRUMP DYNASTY odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!