16:09 / 15.07.2021.

Autor: HRT

Čarobna Australija: Kopno

Ponedjeljak 2. kolovoza na Prvom

Ponedjeljak 2. kolovoza na Prvom

Foto: Čarobna Australija / dokumentarna serija

U ponedjeljak 2. kolovoza na Prvom programu u 20:10 ne propustite 1. epizodu dokumentarne serije Čarobna Australija. Upoznajemo Australiju od najviših snježnih vrhova na kopnu do dubina hladnog i divljeg južnog mora, od posljednje populacije divljih numbata do najveće diorame divovske sipe. Zemlja je to raznolike ljepote, koja oduševljava i iznenađuje.


video thumb

Vidjet ćemo populacije tek nedavno otkrivenih životinja i ponašanja nepovezanih s vrstama za koje smo mislili da ih dobro poznajemo. Upoznajemo životinje tako zagonetne da većina Australaca nije ni svjesna da s njima dijeli ne samo svoj otočni kontinent, nego i svoja prigradska dvorišta.

Otkrivamo izazove kroz koje ove životinje moraju svladavati u zemlji krajnosti i krajnjih promjena nastalih ljudskim utjecajem.

Ponedjeljak 2. kolovoza na Prvom

Ponedjeljak 2. kolovoza na Prvom

Foto: Čarobna Australija / dokumentarna serija

1. epizoda: Australija je jedna od biološki najraznolikijih kopnenih masa - njezini su predjeli spektakularno raznoliki. Australska divljina opći je pojam, ali njezin krajolik sve je samo ne običan. Bujna je i vlažna, suha i oštra.

Prelazimo iz snijegom prekrivenih vrhunaca kontinenta u drevne prašume i tropske savane, otkrivajući kako su se životinje naučile održati u oštrim i prekrasnim krajnostima kontinenta.

Odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!