12:18 / 16.02.2021.

Autor: HRT

Čile: Putovanje divljinom

Četvrtak, 25. veljače na Drugom

Četvrtak, 25. veljače na Drugom

Foto: Čile: Putovanje divljinom/dokumentarac

U četvrtak 25. veljače u 16:45 na Drugom programu prikazujemo dokumentarni film Čile: Putovanje divljinom.

Divlja, dugačka i uska zemlja koja vrvi životom. Naša ekipa podijelit će s vama nikad prije viđene snimke krajolika, dolina, šuma i pustinja Čilea koji se protežu na više od 4.500 kilometara.

Na ovom klasičnom, a opet intimnom putovanju imamo rijetku priliku svjedočiti čudesnim prizorima u prirodi, od pume koja se nježno igra sa svojim mladuncima u patagonijskim stepama pa do kratkotrajnog cvjetanja pustinje, jedinstvene pojave za vrijeme koje sva stvorenja mijenjaju svoje navike kako bi iskoristila ovo iznenadno obilje.

Pobliže ćemo upoznati i degua, dražesnog glodavca s repom nalik četki. Zavirit ćemo u špilje vampirskih šišmiša i promatrati plavetne kitove pod površinom uzburkanog mora.

Ovo je kratak uvid u nevjerojatne prirodne ljepote ove zemlje u kojoj živim bićima dani protječu u potrazi za hranom, zaklonom i partnerom.

Dokumentarni film CHILE: A WILD JOURNEY, nastao u produkciji Nedo Filmsa, odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!