Čovjek dupin

11.08.2022.

15:18

Autor: HRT

Petak, 26. kolovoza na Trećem

Petak, 26. kolovoza na Trećem

Foto: Čovjek dupin / dokumentarni film

Dokumentarni film "Čovjek dupin" pogledajte u petak, 26. kolovoza, u 23 sata na Trećem programu HTV-a. Iznimna je to priča o životu i naslijeđu Jacquesa Mayola, ronioca na dah koji je Lucu Bessonu bio nadahnuće za kultni filmski hit "Veliko plavetnilo".

Dokumentarni film će nas uvući u Mayolov svijet i pratiti kako ga je put vodio od Japana preko Europe i Indije do Bahama, dočaravajući nam duboko osjetilno i emotivno iskustvo ronjenja na dah.

Mayol je prvi zaronio na dubinu od 100 metara te iz temelja promijenio disciplinu ronjenja na dah, uvodeći elemente joge i filozofije zena. Putovao je svijetom, uvijek naglašavajući koliko je za čovjeka važno da se poveže s prirodom.

Petak, 26. kolovoza na Trećem

Petak, 26. kolovoza na Trećem

Foto: Čovjek dupin / dokumentarni film

Kroz priču nas vodi Jean-Marc Barr, glumac koji se proslavio ulogom Jacquesa Mayola u "Velikom plavetnilu". Zadivljujuće podvodne snimke najboljih svjetskih ronilaca na dah isprepleću se s intimnim ispovijestima Mayolovih najbližih prijatelja i članova obitelji te rijetkim arhivskim snimkama. Film je dobitnik dvije nagrade i nositelj dvije nominacije za nagradu. 

Redatelj je Lefteris Charitos. Dokumentarni film odabrala je Mira Vočinkić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!