David Skoko: Motor, loza, kuhača

12.09.2023.

17:24

Autor: HRT

Dokumentarni program HTV-a od srijede 4. listopada na Prvom donosi novi kulinarsko-putopisni serijal u čijoj je glavnoj ulozi naš poznati kuhar David Skoko.

David Skoko: Motor, loza, kuhača

David Skoko: Motor, loza, kuhača

Foto: promo / promo

U devet epizoda serije chef David Skoko vodi nas diljem Hrvatske u posjet nekima od naših najistaknutijih domaćih vinara - od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice, do Zadra, Krka, Pelješca te, naravno, Istre.

Zanimljiva kombinacija dokumentarne serije i zabavnog formata uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, i sve to uz autentični šarm i nesputanost jednog od naših najuspješnijih domaćih chefova, "ribareva sina" Davida Skoke.

Galerija
David Skoko, Foto: David Skoko: motor, loza, kuhača /kulinarsko-putopisni serijal
Sa snimanja dokumentarne serije, Foto: David Skoko: Motor, loza, kuhača/promoDavid Skoko, Foto: David Skoko: Motor, loza, kuhača/dokumentarna serijaSa snimanja dokumentarne serije , Foto: David Skoko: Motor, loza, kuhača/promo

Na svom putovanju on nam daje uvid u lokalne zanimljivosti i otkriva raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput i - kuha. Pritom koristi lokalne namirnice za zanimljiva jela koja priprema na svom šarmantnom putujućem špaheru na drva.

Galerija
Sa snimanja dokumentarne serije, Foto: David Skoko: Motor, loza, kuhača/promo
Sa snimanja dokumentarne serije, Foto: David Skoko: Motor, loza, kuhača/promoSa snimanja dokumentarne serije, Foto: David Skoko: Motor, loza, kuhača/promo

Vladari Dingača, naziv je prve epizode koju prikazujemo u srijedu, 4. listopada na Prvom u 20:15. Chef David Skoko putuje na jug, na poluotok Pelješac, u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović. Saznat će zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, što za Pelješčane znači Pelješki most i kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima. Malostonski zaljev ponudit će namirnice za predjelo, a takozvano "veliko more", koje gleda prema Italiji, ribu za glavno jelo.

David Skoko: Motor, loza, kuhača

David Skoko: Motor, loza, kuhača

Foto: promo / promo

Autorice serijala su Inja Korać i urednica Tanja Tušek. Režiser Radislav Jovanov Gonzo, montaža Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać, direktor fotografije Toni Renaud, a urednica Tanja Kanceljak. 

Produkcija: UO Kobra Koke Zagreb za HRT

David Skoko: Motor, loza, kuhača

David Skoko: Motor, loza, kuhača

Foto: promo / promo

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!