Djeca Mediterana: Grčka

20.07.2021.

11:53

Autor: HRT

Srijeda, 28. srpnja na Četvrtom

Srijeda, 28. srpnja na Četvrtom

Foto: Djeca Mediterana / dokumentarna serija

U noći sa srijede na četvrtak 28./29.  srpnja u 1:15 na Četvrtom programu pogledajte 2. epizodu dokumentarne serije Djeca Mediterana.

Domovina Odiseja i kolijevka demokracije, Grčka je danas suočena s krizom. U Pireju skiperi Mando i Mihalis pokušavaju opstati u poslu s jedrilicama unatoč sve težim ekonomskim okolnostima koje su pogodile ne samo njih, nego i cijelu zemlju.

U Solunu djeluje volonterska organizacija Hellenic Rescue Team, čiji je čelni čovjek Giorgos. Posljednjih godina posvećen je spašavanju mnogobrojnih migranata koji riskiraju život da bi preko mora stupili na kopno Europske unije svjedočeći tako istinsku humanost i svijest o burnoj povijesti Mediterana, koja kao da se svaki put iznova ponavlja.


Montažeri su  Ivana Fumić, Urša Vlahušić, Antonija Kren, Sara Gregorić, producent Jure Bušić, urednik Tomislav Mršić, skladatelj Darko Hajsek, direktor fotografije Ivan Zadro, redateljica Lana Šarić. 

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!