20:15 / 09.06.2021.

Autor: HRT

Ekspedicija sa Steveom Backshallom: Arktik: Ledena planina

Subota, 19. lipnja na Prvom

Subota, 19. lipnja na Prvom

Foto: Ekspedicija sa Steveom Backshallom / dokumentarna serija

U subotu 19. lipnja u 13:15 na Prvom programu HTV-a emitiramo drugi nastavak dokumentarne serije Ekspedicija sa Steveom Backshallom. Još postoje dijelovi našeg planeta koje tek treba istražiti. U ovoj seriji snimanoj diljem svijeta trostruki dobitnik nagrade BAFTA, pustolov i stručnjak za divlje životinje, Steve Backshall odlazi u neistražena područja u potrazi za novim otkrićima i pionirskim pothvatima.

Subota, 19. lipnja na Prvom

Subota, 19. lipnja na Prvom

Foto: Ekspedicija sa Steveom Backshallom / dokumentarna serija

U ovoj epizodi Arktik: Ledena planina, prirodoslovac i istraživač Steve Backshall vodi tim u uspon po zabačenoj i neosvojenoj planini u Alpama Stauning na Grenlandu.

Kako bi se probili do planine, morat će prijeći golemu rijeku otopljenog leda i boriti se sa živim pijeskom prije nego što skijama prijeđu ledenjak - i sve to samo kako bi dospjeli do baznog logora. Blizu su grenlandske ledene kape koja čuva 80% arktičke slatke vode. Uspon ovom planinom Steveu i ostalim alpinistima pruža jedinstven uvid u okoliš koji se brzo mijenja.

Dokumentarnu seriju EXPEDITION WITH STEVE BACKSHALL iz 2019. godine odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!