Ekspedicije Stevea Backshalla - Kad zagusti

15.09.2022.

10:49

Autor: HRT

Subota, 24. rujna na Drugom

Subota, 24. rujna na Drugom

Foto: Ekspedicije Stevea Backshalla / dokumentarna serija

Ne propustite u subotu, 24. rujna na Drugom programu u 20:15 prvu epizodu dokumentarne serije Ekspedicije Stevea Backshalla - Kad zagusti. Četverodijelna dokumentarna serija daje nam pobliži uvid u događaje tijekom deset napetih ekspedicija Stevea Backshalla, prvih te vrste u svijetu. Dosad nikad viđene snimke pružaju nam novu perspektivu tih epskih avantura u nepoznato, a zbivanja iza kulisa otkrivaju kako su te ekspedicije snimane i kako su stigle na naše male ekrane. 

video thumb

Ekspedicije u daleke krajeve jednako su čudesne kao što su i opasne; svaka sa sobom nosi određene izazove, no isto tako i svoje prijelomne trenutke. Pogledajmo pobliže ključne trenutke u kojima vas samo jedan pogrešan korak može dovesti u situaciju iz koje više nema povratka.

Prirodoslovac i istraživač Steve Backshall uvodi nas u tajne svijeta prirode. Svjedoci smo bliskih susreta, koji podjednako izazivaju divljenje i strahopoštovanje, s nekima od najznamenitijih divljih životinja na planetu.  

Subota, 24. rujna na Drugom

Subota, 24. rujna na Drugom

Foto: Ekspedicije Stevea Backshalla / dokumentarna serija

Za uspjeh ekspedicija u najudaljenija mjesta na Zemlji presudne su odgovarajuće vještine i obuka. Upoznat ćemo stručnjake i ekipu iza kamere, važne kotačiće u velikoj mašineriji koja stoji iza ekspedicije, bez kojih uspjeh ne bi bio moguć.

Slanje ekspedicija na neistraženi teritorij zahtijeva složenu logistiku i pomno planiranje, no najvažniji su timski rad i ljubav prema istraživanju.  

1. epizoda: U ovoj epizodi pobliže ćemo promotriti trenutke zbog kojih su ekspedicijski timovi zamalo odustali i zbog kojih su se zapitali trebaju li uopće biti ondje, ali i trenutke u kojima su znali da odu li korak dalje, nema više povratka.

Dokumentarnu seriju EXPEDITION WITH STEVE BACKSHALL UNPACKED o
dabrala Mira Vočinkić.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!