Europa iz zraka: Island

23.05.2023.

21:41

Autor: HRT

Utorak, 30. svibnja na Drugom

Utorak, 30. svibnja na Drugom

Foto: Europa iz zraka / dokumentarna serija

Ova serija spektakularnih zračnih putovanja otkriva nam europske zemlje kako ih nikad prije nismo vidjeli. Od aktivnih vulkana na Islandu preko očuvanih rimskih amfiteatara u Hrvatskoj do jahanja na rekordnim valovima u Portugalu. Serija Europa iz zraka iznosi na vidjelo tradicije, inovacije i tehnološke pomake koji i danas nastavljaju oblikovati te suvremene nacije. U utorak, 30. svibnja, na Drugom programu u 20:15 ne propustite šesti nastavak naziva Island.  

Utorak, 30. svibnja na Drugom

Utorak, 30. svibnja na Drugom

Foto: Europa iz zraka / dokumentarna serija

Dronske kamere prate arheologe dok se bore s vulkanskim erupcijama kako bi sačuvali vikinšku povijest, snimaju rijetke prizore grbavih kitova i otkrivaju pomnu koreografiju ralica koje zimi nastoje očistiti piste u zračnoj luci. Diljem zemlje vatre i leda nadvijat ćemo se nad suvremenim arhitektonskim divotama koje blistaju u uzbudljivom islandskom krajoliku.

Dokumentarnu seriju originalnog naslova EUROPE FROM ABOVE 3 odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!