Gradonačelnik Sunset Stripa

19:32 / 20.06.2022.

Autor: HRT

Subota, 2. srpnja na Drugom

Subota, 2. srpnja na Drugom

Foto: Gradonačelnik Sunset Stripa / dokumentarni film

U subotu, 2. srpnja na Drugom programu u 22 sata emitiramo glazbeno-dokumentarni film Gradonačelnik Sunset Stripa. Ispreplećući biografiju i društvenu povijesti s kulturnom analizom opsjednutosti našega društva slavom i slavnima, ovaj se dokumentarni film bavi pustolovnim životom pop impresarija Rodneyja Bingenheimera, omiljene ličnosti na glazbenoj sceni Los Angelesa od ranih 1960-ih, i prijatelja, čovjeka od povjerenja i doživotnog obožavatelja brojnih istaknutih osoba iz svih slojeva javnog života.

Kao tinejdžer, motiviran ljubavlju prema glazbi i čarima Hollywooda, Rodney je napustio svoj dom u sjevernoj Kaliforniji i otišao u Los Angeles, gdje je, unatoč sramežljivosti i nesnalaženju u društvu, odmah postao sveprisutan na koncertnim događanjima. Stalno se razvijao kao novinar, promotor i vlasnik kluba te na kraju dobio nadimak "Gradonačelnik Sunset Stripa".

Uz intervjue sa zvijezdama kao što su David Bowie, Mick Jagger, Cher, Brooke Shields, Brian Wilson, Debbie Harry, Gwen Stefani, Courtney Love, Nancy Sinatra, Chris Martin i mnogi drugi, ovaj dokumentarni film donosi fascinantan pogled na život definiran opčinjenošću i kameleonskim umijećem približavanja najpoznatijim imenima glazbe, filma, televizije i šire.

Subota, 2. srpnja na Drugom

Subota, 2. srpnja na Drugom

Foto: Gradonačelnik Sunset Stripa / dokumentarni film

Scenarij i režiju potpisuje George Hickenlooper.

Odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!