15:52 / 30.11.2021.

Autor: HRT

GSS - spas u planini

Srijeda, 15. prosinca na Četvrtom

Srijeda, 15. prosinca na Četvrtom

Foto: GSS - spas u planini / dokumentarna serija

U srijedu 15. prosinca na Četvrtom programu u 20:05 prikazujemo drugi nastavak dokumentarne serije GSS - spas u planini. Autor serije Stipe Božić kroz četiri epizode vodi nas tragom neobičnih nesreća u planinama. O svojim nesrećama govore preživjeli i članovi Gorske službe spašavanja koji su sudjelovali u akcijama spašavanja.

Druga epizoda vodi nas na Klek gdje se posklizuo jedan ogulinski planinar. Na mjestu događaja zatekao se Mario Saletto i snimio akciju spašavanja. 

U jednoj velebitskoj jami naglo se odlomio led i teško ozlijedio nesretnog speleologa kojeg su prijatelji izvukli na površinu.

Srijeda, 15. prosinca na Četvrtom

Srijeda, 15. prosinca na Četvrtom

Foto: GSS - spas u planini / dokumentarna serija

Za vrijeme potrage na Biokovu spašavatelji su dobili dojavu da se dogodila još jedna nesreća na Kozjaku. S pomoću helikoptera ekipa je prebačena na Kozjak iznad Kaštela i ozlijeđeni je spašen. 

Sve je više paraglajderskih nesreća. Ova neobična dogodila se u kanjonu rijeke Mirne. Jedna se Čehinja zaplela u žice dalekovoda. Spašavatelji su helikopterom krenuli iz Splita i izveli jednu od najkompliciranijih akcija spašavanja iz lebdećeg helikoptera.

Suradnici su Vinko Prizmić, Joško Božić i Edo Retelj, animacija i grafika Željko Marković.

Scenarist, redatelj i montažer Stipe Božić.

Snimatelji su Joško Bojić, Stipe Božić, Mario Saletto i Davor Kalaica.

Producent je Joško Blajić, a skladatelj Matej Meštrović.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!