Ideja uspona

06.06.2023.

Zadnja izmjena 10:03

Autor: HRT

Dokumentarna serija donosi životna iskustva ambicioznih i zapaženih pojedinaca kroz iskrene rasprave, dokumentiranje njihova života te otkrivanje njihova stvaralačkog svjetonazora. Zahvaljujući svojim idejama, napravili su velike promjene ili ih svojim radom potiču u "zapostavljenim" hrvatskim regijama. Svaka epizoda fokusira se na tri protagonista iz jedne regije. U četiri epizode prolazimo kroz Podravinu, Hrvatsko zagorje, Istru i Slavoniju. To su različiti ljudi, različitih zanimanja, no jedno im je zajedničko. Svi su oni odrasli u Hrvatskoj i za svoj uspješan poslovni put "krivi" su sami. Pratimo njihov jedinstven pogled na njihov život, talente i strasti. U ponedjeljak, 12. lipnja na Prvom programu u 20:15 prikazujemo posljednju, četvrtu epizodu dokumentarne serije Ideja uspona.  

Ponedjeljak, 12. lipnja na Prvom

Ponedjeljak, 12. lipnja na Prvom

Foto: Ideja uspona / dokumentarna serija

Martina Završki je sa samo 20 godina u rodnoj Slavoniji odlučila otvoriti malen restoran zdrave hrane. Ona je hiperaktivna i kreativna poduzetnica, nabijena pozitivnom energijom i željom za uspjehom. 

Dinko Glad je pravnik koji u slobodno vrijeme radi neviđene retrobicikle. Biciklima se bavi od malih nogu i samouk je, a njegovi bicikli pobuđuju maštu diljem svijeta.  

Ponedjeljak, 12. lipnja na Prvom

Ponedjeljak, 12. lipnja na Prvom

Foto: Ideja uspona / dokumentarna serija

Antun Leinveber je profesionalni plesač i pjevač u Ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado. On je čuvar zlatoveza, tehnike veza u kojoj se radi zlatnim koncem. U zlatovez se zaljubio još kao dijete, a sve je naučio od dviju iskusnih vezilja. Njegovim hobijem rijetko se bave mladi ljudi, osobito muškarci.

Epizoda je smještena u Slavoniju, glavnu žitnicu i poljoprivredno najrazvijeniji dio Hrvatske.  

Ponedjeljak, 12. lipnja na Prvom

Ponedjeljak, 12. lipnja na Prvom

Foto: Ideja uspona / dokumentarna serija

Redatelj i autor Filip Filković, direktor fotografije Toni Renaud, producentica Renata Lučić, urednica Milka Barišić.

Galerija
Ponedjeljak, 12. lipnja na Prvom, Foto: Ideja uspona /dokumentarna serija
Ponedjeljak, 12. lipnja na Prvom, Foto: Ideja uspona /dokumentarna serijaPonedjeljak, 12. lipnja na Prvom, Foto: Ideja uspona /dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!