15:13 / 22.02.2021.

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

Kulinarsko naslijeđe Alpa

Ponedjeljak, 1. ožujka na Drugom

Ponedjeljak, 1. ožujka na Drugom

Foto: Kulinarsko naslijeđe Alpa/dokumentarna serija

Od ponedjeljka, 1. ožujka na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 15:10 sati počinjemo s prikazivanjem dokumentarne serije Kulinarsko naslijeđe Alpa.

Alpe - planinski lanac u srcu Europe, dug 1200 kilometara, širok 250 kilometara i visok 4810 metara. To područje bogate kulture, kulinarske tradicije i specifičnih klimatskih uvjeta dijele Nijemci, Švicarci, Talijani, Austrijanci, Francuzi, Slovenci, Monegašani i Lihtenštajnci.

Čaroban krajolik planina prekrivenih snijegom, uskih dolina, bujne vegetacije i impozantnih kamenih masiva snažno je utjecao na ovdašnji način života i bogatstvo kuhinje.

Ova raskošna serija prikazuje vitalnost alpske regije i njezinih stanovnika. Vodi nas na putovanje jednim od najljepših područja na svijetu, predstavlja nam zanimljive ljude i otkriva kulinarske tajne. U četiri epizode posjetit ćemo mnoge smočnice, gostionice i gospodarstva te istražiti podrijetlo i kulturni značaj predstavljenih delicija.

Serija je posveta "kruhu našem svagdašnjem" te odaje počast Alpama i njihovim stanovnicima. Temelji se na knjizi Dominika Flammera, koji piše o jelima alpske regije i predstavlja lokalne poljoprivrednike.

Svaka epizoda usredotočena je na jednu namirnicu te je smješta u povijesni kontekst, prikazujući sveobuhvatnu sliku o tradiciji proizvodnje i pripreme hrane u Alpama. Prelijepi krajolici, zanimljivi ljudi, uzbudljive priče i vrhunska produkcija glavni su aduti ove iznimne serije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!