Marilyn, konačna istina

20.07.2022.

16:52

Autor: HRT

Četvrtak, 4. kolovoza na Trećem

Četvrtak, 4. kolovoza na Trećem

Foto: Marilyn, konačna istina / dokumentarac

U četvrtak, 4. kolovoza, u 20:05 na Trećem emitiramo dokumentarni film Marilyn, konačna istina, koji otkriva tko je bio njezin biološki otac.

Yves Montand, Arthur Miller, John F. Kennedy: lista Marilyninih ljubavnika i muževa je dugačka je i mnogima poznata. Ali jedini muškarac kojega Marilyn Monroe nikada nije uspjela pronaći, iako ga je cijeli život tražila, bio je njezin otac. 

video thumb

Nakon više od dvije godine istraživanja, zahvaljujući pramenu kose Marilyn Monroe, uspjeli smo izdvojiti kromosome iz očeve loze glumice i usporediti ih s potomcima muškaraca s kojima je Marilynina majka ljubovala u to vrijeme.

Ovo znanstveno i povijesno istraživanje odvest će nas na putovanje od Sjedinjenih Država do Engleske i Francuske i skinuti veo s jedne od posljednjih tajni Marylin Monroe: otkrit ćemo tko je bio njezin biološki otac. 

Galerija
Četvrtak, 4. kolovoza na Trećem , Foto: Marilyn, konačna istina/dokumentarni film
Četvrtak, 4. kolovoza na Trećem , Foto: Marilyn, konačna istina/dokumentarni filmČetvrtak, 4. kolovoza na Trećem, Foto: Marilyn, konačna istina/dokumentarni film

Scenarist i redatelj filma je François Pomès.

Dokumentarac MARILYN, HER FINAL SECRET odabrala je Mira Vočinkić

Četvrtak, 4. kolovoza na Trećem

Četvrtak, 4. kolovoza na Trećem

Foto: Marilyn, konačna istina / dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!