08:17 / 30.09.2021.

Autor: HRT

Marion Jones: Uzmi stanku

Ponedjeljak, 11. listopada na Drugom

Ponedjeljak, 11. listopada na Drugom

Foto: Marion Jones: Uzmi stanku / dokumentarni film

U ponedjeljak 11. listopada u 20:05 na Drugom programu prikazujemo dokumentarni film Marion Jones: Uzmi stanku.

Malo je sportaša u povijesti Olimpijskih igara doseglo takve visine i palo tako nisko kao Marion Jones. Nakon što je zabljesnula na Sveučilištu Sjeverne Karoline i osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u atletici 1997. i 1999., njezin uspon dostiže kulminaciju na ljetnim Olimpijskim igrama 2000. u Sydneyju u Australiji, gdje je osvojila svijet svojom ljepotom, stilom i vrhunskom izvedbom, osvojivši tri zlatne i dvije brončane medalje u utrkama i skoku u dalj.

video thumb

Pa ipak, njezina postignuća na kraju će biti zaboravljena, a ugled okaljan. Unatoč sve češćim nagađanjima, Marion je godinama negirala da uzima doping. No u listopadu 2007. napokon je priznala ono što su mnogi već dugo sumnjali - da uzima steroide.

Osuđena je na šest mjeseci zatvora jer je lagala saveznim istražiteljima, a oduzete su joj i sve olimpijske medalje. Danas, kao slobodna žena, Marion trči ka boljoj budućnosti i nastoji se pomiriti s prošlošću.

Dokumentarni film  MARION JONES: PRESS PAUSE odabrala je Martina Rajšek.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!