18:50 / 13.10.2021.

Autor: HRT

Marsadura - Ivica Jakšić Čokrić Puko

Dokumentarni film

Dokumentarni film

Foto: HTV / HRT

U subotu 17. listopada u 20:25 na Trećem programu prikazujemo dokumentarni film  Marsadura - Ivica Jakšić Čokrić Puko.  

Na jednom od najljepših otoka Hrvatske, u mjestu poznatom po mnogočemu, ali najvećim dijelom po pješčanim, bajkovitim plažama i razvijenom turizmu, živi umjetnik koga mještani i širi krug hrvatske kulturne javnosti poznaje po nadimku Puko.

Riječ je o multimedijalnom umjetniku koji se okušao u mnogim područjima umjetnosti, ali mu je zajednička nit za svekoliko umjetničko djelovanje nazivnik: borac protiv turizma. Rodnog imena Ivica Jakšić Čokrić, sam za sebe kaže kako će živjeti vječno, a ono što radi, radi zato što se mora napraviti.

Što je to što on mora napraviti, odakle crpi inspiraciju i energiju, kako izgleda njegov radni dan, tko su mu prijatelji a tko neprijatelji, saznat ćete u dokumentarnom filmu Marsadura.

Scenarij potpisuju Vanja Babić i redateljica Snježana Samac.

Dokumentarni film Marsadura - Ivica Jakšić Čokrić Puko, snimljen 2015. godine, na području RH možete pogledati i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalazi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!