Michael Palin: Moja putovanja: Put oko svijeta za 80 dana 1989.

01.08.2022.

13:30

Autor: HRT

Subota, 6. kolovoza na Drugom

Subota, 6. kolovoza na Drugom

Foto: Michael Palin: Moja putovanja / dokumentarna serija

U subotu, 6. kolovoza na Drugom programu u 21 sat prikazujemo prvu epizodu dokumentarne serije Michael Palin: Moja putovanja. Omiljeni televizijski putnik Michael Palin prisjeća se kako su nastala četiri njegova slavna putopisa - "Put oko svijeta u 80 dana", "Od pola do pola", "Puni krug" i "Sahara". 

U intimnom razgovoru, prikazujući materijal iz privatnog arhiva, pripovijeda kako je postao ovisan o putovanju i otkriva s kakvim se izazovima suočavao snimajući svoje legendarne putopise. Usto će nam i njegovi slavni obožavatelji Simon Reeve i Joanna Lumley ispričati kako ih je Michael nadahnuo da i sami krenu u sličnu pustolovinu.

U prvoj epizodi saznat ćemo kako se dogodilo da nekadašnji član Montyja Pythona postane putnik.

Kad je prihvatio ponudu da krene na put oko svijeta stopama Phileasa Fogga, nije ni slutio da će snimiti najveći hit u svojoj karijeri, promijeniti format televizijskih putopisa i započeti tridesetogodišnje razdoblje obilježeno pustolovinom, kada će nastati serije kao što su "Od pola do pola" i "Puni krug".

Nakon što je posjetio Bliski istok, Indiju i Kinu, Michael Palin postao je ovisnik o putovanju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!