Michael Palin: Moja putovanja - Sahara 2002.

14.01.2023.

21:24

Autor: HRT

Subota, 21. siječnja na Drugom

Subota, 21. siječnja na Drugom

Foto: Michael Palin: Moja putovanja / dokumentarna serija

Omiljeni televizijski putnik Michael Palin prisjeća se kako su nastala četiri njegova slavna putopisa - Put oko svijeta u 80 dana, Od pola do pola, Puni krug i Sahara. U intimnom razgovoru, prikazujući materijal iz privatnog arhiva, pripovijeda kako je postao ovisan o putovanju i otkriva s kakvim se izazovima suočavao snimajući svoje legendarne putopise. U subotu, 21. siječnja, na Drugom programu u 21:05 prikazujemo četvrti nastavak dokumentarne serije Michael Palin: Moja putovanja. 

video thumb

U četvrtoj epizodi Michael se prisjeća svoje četvrte putopisne serije, ujedno i najosobnije. Nadahnut prividnom prazninom pustinje i dječačkim snovima o istraživanju svijeta, Michael želi otkriti što se skriva u tom "praznom prostoru". Oduševljavaju ga i nadahnjuju stanovnici pustinje - nomadi, izbjeglice, umjetnici... Suočava se i s grubom stvarnošću - posljedicama rata, migrantskom krizom i usponom militatnog islama.

Dokumentarnu seriju MICHAEL PALIN: TRAVELS OF A LIFETIME odabrala je Mira Vočinkić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!