08:14 / 29.11.2021.

Autor: HRT

Monako - Svijet bogatih

Utorak, 14. prosinca na Drugom

Utorak, 14. prosinca na Drugom

Foto: Monako - Svijet bogatih / dokumentarna serija

U utorak, 14. prosinca na Drugom programu u 20:05 prikazujemo posljednji, 3. nastavak dokumentarne serije  Monako - Svijet bogatih. Otkrivamo koliko je skupo živjeti u Monaku. Prosječne nekretnine u prosjeku su dvaput skuplje od nekretnina u najelitnijoj londonskoj četvrti Mayfairu. Budući da morate posjedovati ili unajmljivati takvu nekretninu kako biste dobili službeno boravište u Monaku (i sve financijske pogodnosti koje ono donosi), potražnja naveliko premašuje ponudu.

Odlazimo u obilazak nevjerojatnog doma - vile "Troglodyte" koja je odnedavno na tržištu. Iako izgleda kao da je izrezbarena u stijeni, cijena joj je samo 23 milijuna funta jer nema pogled na more.

Kao što je jedan stanovnik rekao: "Ako ovdje želite uložiti u nekretninu, najbolje je kupiti nekretninu bez pogleda kako je ne biste izgubili."

Knez Albert suočava se s velikim izazovom. Potražnja za novim kućama stvara pritisak u zemlji koja je toliko malena da ih nemaju više gdje graditi.

Iz produkcije BBC-a odabrala Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!