13:24 / 30.08.2021.

Autor: HRT

Na putu: Konjima do Crnog mora

Utorak, 14. rujna na Prvom

Utorak, 14. rujna na Prvom

Foto: Na putu: Konjima do Crnog mora / dokumentarna serija

U utorak, 14. rujna na Prvom programu u 21 sat prikazujemo 2. epizodu dokumentarne serije Na putu: Konjima do Crnog mora. Koliko vrijedi dobar konj? Stručnjaci iz srpske Rume dobro znaju. Oklada je oklada, a samo jednog od njih pomazit će sreća.

video thumb

Sljedeća postaja je Sremska Mitrovica, dom hipodroma izgrađenog u četvrtom stoljeću naše ere. Danas se tamo uzgaja lipicanska rasa. Može li Divna konkurirati lipicancima u Ergeli Proleće?

Na putu prema Rumunjskoj stoji 380 kilometara kvadratnih i duga Deliblatska pješčara. Jahanje po pješčanim dinama bit će posebno teško prijeći bez vode.

Nakon dana provedenih na pustim poljima, posljednja postaja u Srbiji jest najduža klisura u Europi.

Mogu li Zeka i Divna savladati strmi teren Đerdapske klisure i doći do "Zemlje za konje"?

Utorak, 14. rujna na Prvom

Utorak, 14. rujna na Prvom

Foto: Na putu: Konjima do Crnog mora / dokumentarna serija

Stručni suradnik je Hermengildo Gall. Scenaristica dokumentarne serije je Ivana Vuković, a redatelj Tonći Gaćina. Direktor fotografije je Ivan Zadro, snimatelji Tonći Gaćina, Tino Mrvelj, Bojan Mrđenović i Matej Subotić, snimatelj bespilotnom letjelicom Tino Mrvelj, a montažer Tomislav Josipović.

Skladatelj glazbene teme za špicu je Dubravko Robić, producenti su Danijel Pek i Maja Pek–Bruenjes, a urednici Mladen Ćapin i Matija Vukšić.

Produkcija: Antitalent za HRT

Dokumentarnu seriju na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci spomenute platforme nalaze se emitirane epizode.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!