16:35 / 28.04.2021.

Autor: HRT

Na vodenome putu: Madeira - Portugalsko more cvijeća u Atlantskom oceanu

Utorak, 11. svibnja na Prvom

Utorak, 11. svibnja na Prvom

Foto: Na vodenome putu / dokumentarna serija

U utorak, 11. svibnja na Prvom programu u 15 sati i ne propustite 3. epizodu dokumentarne serije Na vodenome putu. Cvjetna čarolija na Madeiri: za stanovnike ovoga otoka u Atlantskom oceanu, festival cvijeća "Festa da Flor" najvažniji je događaj godine, kojim se slavi proljeće što ovdje traje gotovo cijele godine, proslava njihova otoka i njih samih. 

Morska obala koju je oblikovala lava, zaljevske šume stoljetnog drveća i zeleni klifovi čine Madeiru jedinstvenom. Dvadesetogodišnji Nelson Correia priprema se skliznuti u budućnost kao Carreiro.

Želi biti vozač kolica od pletena pruća, a danas ima prvi sat poduke u vožnji. Crna sabljarka izgleda vrlo opasno, a živi u dubokim, mračnim predjelima Atlantskog oceana. Nekoć su te ribe bile jeftin obrok za manje imućne Madeirane.

U restoranu Catarina Carreira ovo se morsko čudovište pretvara u kulinarsku poslasticu.

Carlos i Rosa Mendonca vlasnici su najopasnije plantaže banana na otoku. Smještena je na rubu stijene koja strši u more. Nijedno od njih ne smije u vrijeme berbe patiti od vrtoglavice, jer bi zbog najmanje pogreške mogli završiti u dubini od 700 metara.

Redatelj i autor je Sebastian Lindemann.

Oabrala je Mira Vočinkić.

Utorak, 11. svibnja na Prvom

Utorak, 11. svibnja na Prvom

Foto: Na vodenome putu / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!