16:22 / 28.04.2021.

Autor: HRT

Najduži dan: Organizatorica vjenčanja

Utorak, 11. svibnja na Trećem

Utorak, 11. svibnja na Trećem

Foto: Najduži dan / dokumentarna serija

Ne propustite u utorak 11. svibnja na Trećem programu u 20:05 dokumentarnu seriju  Najduži dan: Organizatorica vjenčanja. U Republici Hrvatskoj u 2014. godini sklopljen je 19.501 brak. Prema nekim procjenama prosječan broj gostiju na vjenčanju je 85, a prosječna cijena po osobi je 75 kuna. Računica je jasna: na vjenčanja se u Republici Hrvatskoj godišnje potroši oko 124 milijuna kuna.

Utorak, 11. svibnja na Trećem

Utorak, 11. svibnja na Trećem

Foto: Najduži dan / dokumentarna serija

Organizirati vjenčanje nije jednostavan zadatak: izbor lokacije, hrane, glazbe, ukrasa, cvijeća, prstenja, odijela i vjenčanice, fotografiranje i snimanje videa, sređivanje "papirologije", raspored sjedenja, protokol...

Sve su to stvari koje netko treba dogovoriti i odraditi. I, što je najvažnije, sve zahtijeva vrijeme i sve se odvija pod pritiskom, a često i pod stresom jer, naravno, svim je mladencima njihovo vjenčanje najvažniji dan u životu.

Uslijed modernog, brzog načina života, parovi sve češće traže usluge profesionalnih organizatora vjenčanja. Zbog dugog procesa organizacije, pa do samog vjenčanja, kao i zbog vrlo osobnog iskustva koje dijele, između organizatora i mladenaca često se gubi stroga granica koja dijeli profesionalno i privatno.

Sve to zanimanje organizatora vjenčanja čini posebnim, a u utrci s vremenom pratili smo iskusnu organizatoricu vjenčanja Mariju Kelčec Pester.

Scenarij potpisuju Nebojša Taraba i Miodrag Sila.

Redatelj Damir Janeček, montaža Sandra Bastašić, snimatelji Maja Midžor, Robert Krivec, Bruno Ranković.

Produkcija: Drugi plan za HRT


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!