Nastava u papučama

08.03.2021.

10:40

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

U nedjelju 14. ožujka na Prvom programu u 21:10 emitiramo dokumentarni film autorice Sunčice Findak Nastava u papučama.

Godina dana prošla je otkako je objavljeno da naše škole kreću s online nastavom. U tih su godinu dana, osim pandemije, Hrvatsku pogodili i potresi, a nastava se, kao i sve, morala prilagoditi situaciji.

Nedjelja, 14. ožujka na Prvom

Nedjelja, 14. ožujka na Prvom

Foto: Nastava u papučama / dokumentarac

Ovaj dokumentarni film svjedočanstvo je jednog vremena u kojem su se svi našli prvi puta. Učitelji u nastavi na daljinu bili su gotovo cijele dane na raspolaganju učenicima, roditelji su ponovno morali učiti kako bi mogli pomagati svojoj djeci, djeca su pisala zadaće i slala svojim učiteljima.

Maturanti su bili u najvećem problemu jer se matura približavala, a trebalo se pripremati za ispite. Studenti su imali svoje probleme. Nakon potresa situacija se dodatno zakomplicirala.

video thumb

Svo to vrijeme Redakcija za obrazovanje i znanost Informativnog medijskog servisa (IMS-a) Hrvatske radiotelevizije (Irena Košar, Vlatka Kalinić, Dominique Bratović Vela, Andrea Vatavuk, Sunčica Findak) snimala je i pratila sve što se događalo u tom turbulentnom razdoblju.

Mnoge koje smo snimali posjetili smo i nakon godinu dana. Film je to o emocijama, iskustvu i snalaženju u posebnim situacijama.

Dokumentarac pratite i preko naše multimedijske platforme HRTi.

Autorica ostvarenja je Sunčica Findak, a redatelj i montažer Alceo Marti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!