Nesreća: Križ gori

16.08.2022.

12:55

Autor: HRT

Srijeda, 31. kolovoza na Prvom

Srijeda, 31. kolovoza na Prvom

Foto: Nesreća / 2. sezona dokumentarne serije

Na Prvom programu u 22 sata, u srijedu, 31. kolovoza pogledajte četvrtu epizodu dokumentarne serije Nesreća.

Na aerodromu na Krku 23. svibnja 1971. dogodila se, po broju smrtnih slučajeva, druga najveća avionska nesreća u Hrvatskoj. U Tupoljevu TU-134A, koji je iz Londona letio prema jadranskom otoku, poginulo je 78 ljudi.

Srijeda, 31. kolovoza na Prvom

Srijeda, 31. kolovoza na Prvom

Foto: Nesreća / dokumentarna serija

Zrakoplov je eksplodirao i izgorio nakon slijetanja u krčku zračnu luku. Tom prilikom stradao je hrvatski pjesnik Josip Pupačić i njegova obitelj. Svega nekoliko mjeseci prije toga napisao je proročansku pjesmu "Moj križ svejedno gori" koju, uz prisjećanja svog susreta s pokojnim pjesnikom, recitira Enes Kišević.

Pored njega u epizodi sudjeluju svjedoci s aerodroma, član vatrogasne postrojbe kojega i danas proganja što nisu mogli učiniti ništa za putnike koji nisu stradali od udarca nego naknadno od dima, kontrolori leta i drugi.

Scenarist i redatelj Arsen Oremović, glazba Toni Starešinić, direktori fotografije Raul Brzić i Kristijan Burlović, producentica Maja Vukić.

Produkcija: Izazov 365 za HRT


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!