Nesreća: Mirogojski tramvaj

31.07.2022.

14:48

Autor: HRT

Ponedjeljak, 15. kolovoza na Prvom

Ponedjeljak, 15. kolovoza na Prvom

Foto: Nesreća / dokumentarna serija

U ponedjeljak 15. kolovoza na Prvom programu u 22 sata emitiramo dokumentarnu seriju Nesreća. Druga epizoda serijala, nazvana Mirogojski tramvaj, obrađuje prometnu nesreću tramvaja broj 13 koji se prevrnuo na mirogojskoj nizbrdici 1954. godine pri čemu je život izgubilo devetnaestero putnika.

video thumb

Zbog ove nesreće odustalo se od prometovanja tramvaja na padini, a pruga je demontirana. Prvi istražitelj govori o prizoru koji je zatekao, a potresne priče saznajemo, među ostalim, od sina ozlijeđene putnice, sudskog vještaka i sina vozača koji je slučaj preživio, ali nakon toga više nije bio isti čovjek.

Ponedjeljak, 15. kolovoza na Prvom

Ponedjeljak, 15. kolovoza na Prvom

Foto: Nesreća / dokumentarna serija

Scenarist i redatelj je Arsen Oremović, producentica Maja Vukić, direktor fotografije Raul Brzić, autor glazbe Toni Starešinić, montažerka Dunja Sikirić, a urednik Leon Rizmaul.

Produkcija: Izazov 365

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme je i dostupna.

Galerija
Ponedjeljak, 15. kolovoza na Prvom , Foto: Nesreća/dokumentarna serija
Ponedjeljak, 15. kolovoza na Prvom , Foto: Nesreća/dokumentarna serijaPonedjeljak, 15. kolovoza na Prvom , Foto: Nesreća/dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!