Nesreća: Razred koji nedostaje

10.08.2022.

14:55

Autor: HRT

Srijeda, 24. kolovoza na Prvom

Srijeda, 24. kolovoza na Prvom

Foto: Nesreća / 2. sezona dokumentarne serije

Razred koji nedostaje, drugi nastavak druge sezone dokumentarne serije Nesreća, emitiramo u srijedu 24. kolovoza na Prvom u 22  sata. Epizoda govori o najvećoj školskoj nesreći u Hrvatskoj iz 1989. godine.

Pedesetak učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda iz OŠ "Antun Mihanović" iz Prigorja Brdovečkog išlo je na izlet u Gornju Stubicu.

No, na željezničkom prijelazu kod Pojatnog došlo je do iznenadnog sudara s vlakom i u toj je nezgodi 14 djece izgubilo živote, a 21 ih je ozlijeđeno.

U epizodi sudjeluju preživjeli putnici, učiteljice, roditelji poginulih školaraca, optuženi vozač, njegov odvjetnik i drugi.

Scenarist i redatelj je Arsen Oremović, glazba Toni Starešinić, direktori fotografije Raul Brzić i Kristijan Burlović, a producentica Maja Vukić.

Produkcija: Izazov 365 za HRT

Dokumentarnu seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci je dostupna prva i druga sezona.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!