Osjećaji - nova dokumentarna serija Roberta Knjaza

29.12.2021.

18:54

Autor: HRT

Nedjelja, 16. siječnja na Prvom

Nedjelja, 16. siječnja na Prvom

Foto: Osjećaji / dokumentarna serija

S HRT-a širi se uzbudljiva vijest, stiže nam emisija o osjećaja šest! Nova zabavna i poučna dokumentarna serija autora Roberta Knjaza bavi se našim svakodnevnim životnim suputnicima: srećom, tugom, ljubavi, mržnjom, strahom i ljutnjom. Prva epizoda Strah na rasporedu je u nedjelju, 16. siječnja, u 20:45 na Prvom.

Bilo virtualno, bilo fizički posjećujemo različite zemlje kako bismo otkrili kako emocije oblikuju različite kulture. Osjećaje raskrinkavaju domaći i svjetski stručnjaci, među njima i profesor za plakanje iz Japana, kao i Etiopljanin - svjetski rekorder u najdužem smijanju.

Otkrijte zašto ljubav iskazujemo sočnim poljupcima, a ljutnju sočnim psovkama. Otkrijte koja je razlika između depresije i tuge te kako izgledaju najveseliji svjetski pogrebi. Saznajte kako izgleda sretni životni stil Skandinavaca te zašto internet najsretnijim čovjekom na svijetu proglašava - Hrvata.

video thumb

Razgovaramo s čovjekom koji ne osjeća baš nikakav strah te sa stanovnicima Ruande koji, nakon genocida, ne osjećaju nikakvu mržnju. Upoznajući osjećaje, upoznajte sami sebe i naučite upravljati svojim emocijama.

O, čemeru! O, tugo! Nećete još dugo! Mlado i staro plače od sreće, nek' bujica osjećaja s HRT-a poteče.

Nedjelja, 16. siječnja na Prvom

Nedjelja, 16. siječnja na Prvom

Foto: Osjećaji / dokumentarna serija

1. epizoda: Strah

Saznajemo ima li života bez straha te kako u nama nastaje ova najjača ljudska emocija. Otkrivamo koji strah paralizira čak tri milijuna Japanaca. Razgovaramo s jedinim čovjekom na svijetu koji ne osjeća baš nikakav strah. Istražujemo može li strah čovjeka pretvoriti u Hulka te kako žive ljudi s neugodnim fobijama. O kaskaderima, paucima i zebrinom poučku gledaj u prvoj epizodi Osjećaja. Samo hrabro!

Autor dokumentarne serije je Robert Knjaz. Urednik je Tomislav Mršić.

Produkcija: Sirovina i sinovi d.o.o.

Galerija
Nedjelja, 16. siječnja na Prvom, Foto: Osjećaji/dokumentarna serija
Nedjelja, 16. siječnja na Prvom  , Foto: Osjećaji/dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!