Plavi svijet

12:35 / 15.06.2022.

Autor: HRT

Četvrtak, 23. lipnja na Prvom

Četvrtak, 23. lipnja na Prvom

Foto: Plavi svijet / dokumentarni film

U četvrtak, 23. lipnja na Prvom programu u 21 sat prikazujemo dokumentarni film Plavi svijet. Ekipa filma provela je uzbudljivo ljeto s posadom broda pomorske policije u zadarskom otočju. Dok turisti uživaju u suncu, ljetu i idili godišnjeg odmora, policija danonoćno radi i bdije. 

Iako je njihov osnovni posao nadzor i čuvanje granice na moru, ljetna sezona svodi se na rad s ljudima: Kapetan policijskog broda Franko Grancarić posebno je vješt baš u tome: duhovit i opušten kad na mješavini svih jezika svijeta turiste treba uputiti i savjetovati, strog prema onima koji vodenim jurilicama ugrožavaju živote, miran i pun utjehe pri spašavanju unesrećenih turista...

video thumb

Pomorska policija je tu kako bismo svi mi imali sigurno i nezaboravno ljetovanje, dok su stanovnicima malih udaljenih otoka Franko i njegova posada ponekad jedina veza sa svijetom i 'Katica za sve', pa će posredovati u otočkim svađama, pomoći u popravku skutera i prijateljski porazgovarati o svakom problemu...

Film nam daje rijetku povlasticu da zavirimo u njihov svijet na moru i skučenom brodskom prostoru.

Četvrtak, 23. lipnja na Prvom

Četvrtak, 23. lipnja na Prvom

Foto: Plavi svijet / dokumentarni film

Scenarij Hrvoje Mabić, montaža Vanja Siruček, glazba Predrag Šiftar, direktor fotografije Senad Zemunović, izvršni producent Predrag Šiftar, producentica Jadranka Cicvarić Šiftar, snimatelji Senad Zemunović, Jasenko Rasol, tonski snimatelj Predrag Šiftar.

Produkcija: Trigon za HRT, 2020.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!